• DOLAR 34.538
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2998.585
  • ...
Minhap, Aylık Olağan Toplantısı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Platform Başkanı Cemal ÇINAR Hoca ve Platform temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda; insan hakları ihlalleri ile ilgili yapılan faaliyetler ile ilgili yapılan faaliyet ve etkinlikler hakkında değerlendirme, bilgilendirme ve istişarede bulunuldu.

Toplantının sonunda yapılan basın açıklamsıyla gündemdeki hak ihlalleri kınandı.

MARMARA İNSANİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU (MİNHAP)

(BASIN AÇIKLAMASININ METNİ)

BASINA VE KAMUOYUNA 08.03.2013

28 Şubat kararlarının ardından 16 sene geçti. Tarihe “post modern” darbe olarak geçen 28 şubat sürecinin 1000 yıl süreceğini söyleyen darbecilerden bir kısmının yargılanıyor olmasının müsbet bir gelişme olmasıyla beraber bu durum, kirli sürecin halen devam ettiği gerçeğini de değiştirmemektedir.Bu kirli sürecin en kötü uygulaması olan başörtüsü yasağı kamuoyundaki algının aksine hala yürürlüktedir. Üniversitelerde geçerli olan sınırlı serbestliğin , ilk ve orta dereceli okullarda ve kamusal alanlarda hala sıkı bir şekilde yasak olarak devam etmesi bu yanılgının göstergesidir.

28 Şubatın yıldönümünde Eskişehir"de Kadriye Ünsal adlı bir öğretmenin ,din derslerine başörtülü girdiği gerekçesiyle okul yönetimince sözleşmesi feshedildi. Okul müdürü Ercan Karakaya bu hak ihlalini 1982 darbe yönetmeliği ile savunmaya çalıştı.

İzmir"in Aliağa ilçesinde inancı gereği başörtülü olarak okula giden Şura ÇELİK 5.kez okuldan sürgün edildi. Yine matematik öğretmeni Semra ÇAÇAN, ODTÜ"den geçen halk otobüsünden başörtülü olduğu gerekçesi ile güvenlik görevlileri tarafından indirildi. Başörtüsü sorununun çözülmesi için duyarlı halkımız 12 milyon 300 bin imza ile üstüne düşeni yapmış,Hükümetten de tüm alanlarda başörtüsü yasağının sonlanması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını beklemektedir.

Hayatın diğer alanlarında da mütedeyyin halkımıza yönelik zulüm, baskı ve çifte standartlar devam etmektedir. Bolu F Tipi Cezaevindeki hak ihlalleri ve işkence haberlerine rağmen hükümet ve ilgili kurmların duyarsızlığını ve çıkan yeni kanuni düzenlemelere rağmen; vücudunun %92 "si felçli olan Fikret BAYRAM adlı mahkuma uygulanan çifte standardı şiddetle kınıyoruz.

Hulasa, bütün bu hak ihlallerinin hükümet tarafından takip edilip, mağdurların mağduriyetine son verilmesini talep ediyoruz. Başörtü için hükümet bu milletin daha ne yapmasını bekliyor? Biz Marmara insani hak ve özgürlükler platformu olarak hükümete sesleniyoruz. STK" ların sesine kulak verin. Müslüman ve mütedeyyin halkımızın feryadına kulaklarınızı tıkamakla neyi hedefliyorsunuz?

MARMARA İNSANİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU MERKEZİ/ İSTANBUL

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir