• DOLAR 34.214
  • EURO 37.313
  • ALTIN 2988.806
  • ...
`Kadına Özgürlük mü? Hani, Nerede?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yurdun birçok yerinde güya özgürlük için kadınlar meydanlara inerken, hala başörtüsü mağduru olan, kınama cezalarına maruz kalan başörtülü öğrenciler, "peki bizim özgürlüğümüz ne zaman verilecek, kim bizim hakkımızı savunacak" diyerek bu duruma tepki gösterdi.
 
`Bize yapılan bu zulüm bitsin`
İlkokul yedinci sınıfta okuyan Beydanur Özdemir, "Yaklaşık bir buçuk yıldır başörtülü olarak okuyorum. Bundan dolayı birçok zorluklara maruz kaldım. Kınama cezası aldım, başka okula sürgün edildim. Bu gün Dünya Kadınlar Günü ve ne yazık ki bu günde bize yapılan zulüm devam ediyor. Buradan Cumhurbaşkanı`na, Başbakan`a ve Milli Eğitim Bakanı`na sesleniyorum; Madem bu gün Dünya Kadınlar Günü, bize yapılan bu zulüm bitsin" dedi
 
`Eğer samimi iseler başörtüsü sorunu için de özgürlük istesinler`
Senanur Şimşek ise "Bu gün Dünya Kadınlar Günü olduğu için mitingler düzenleniyor ama kimse bizi sormuyor. Eğer bunda samimilerse, bizim hakkımızı savunsunlar" ifadelerini kullandı. Yine başörtü mağduru olan Sultan Şani`de, "Geçen seneden beri başörtülü olarak okuyorum. Çeşitli, zorluklara maruz kaldım. Arkadaşlarımdan ayırdılar, kınama cezası verdiler, sürgüne gönderdiler ama kimseden ses çıkmadı. Eğer samimi iseler başörtüsü sorunu içinde özgürlük istesinler" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
Öte yandan bazı okullarda öğretmenlerin rapor alarak derse girmeyip mitinge katıldığı, bundan dolayı da öğrencilerin okullarından geri kaldığı iddia edildi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir