• DOLAR 34.247
  • EURO 37.236
  • ALTIN 2992.439
  • ...
İslami STK`lardan Anlamlı Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Geçen yaz açılışı yapılan Mova Park AQUA halka açık yüzme havuzuna kadın ve erkeklerin birlikte girdiğini tespit eden 40`a yakın STK temsilcisi, Mova Park Yönetim Kurulu Başkanı Fedai Baştürk`ü ziyaret ederek rahatsızlıklarını dile getirdi.
 
STK temsilcileri adına İmam Hatip Der Başkanı A. Kadir Kahraman ve Eğitim Bir- Sen Kızıltepe Şube temsilcisi M.Nur Akkurt konuştu.
 
A. Kadir Kahraman yaptığı konuşmada, "Biz AVM`lere ve havuzda yüzme gibi sosyal etkinliklere karşı değiliz. Biz kadınlarla erkeklerin bir arada bulunmasına karşıyız. Biz sadece bu sosyal etkinliklerin ahlaki kurallar çerçevesinde yapılmasını istiyoruz, kadın-erkek bir arada bulunmasın diyoruz. Ancak sorun çözülmese bizler anayasal çerçeve içerisinde tepkimizi göstermeye devam edeceğiz" dedi.
 
Eğitim Bir- Sen Kızıltepe Şube temsilcisi M. Nur Akkurt ise, "Eğitim Bir-Sen`in Kızıltepe`de pek çok üyesi var ve çoğu buradan alışveriş yapan mütedeyyin insanlar. Bizler üyelerimiz adına da havuzların birbirinden ayrılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Daha önce STK temsilcileri ile beraber bir defa geldiklerini hatırlatan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, "Bizi dinlemiş ve tekrar bize döneceğinizi söylemiştiniz. Ancak sonra bize hiçbir haber gelmedi. Bizler de bir kez daha geldik" ifadelerini kullandı.
 
Son olarak diğer STK temsilcileri de aynı isteklerini tekrarlayarak bu sıkıntıya son verilmesini istediler. (Masum Erden - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir