• DOLAR 34.292
  • EURO 37.205
  • ALTIN 2982.689
  • ...
Bingöl basınında kısa kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

 

Bingöl Online Gazetesi: Süreci destekliyoruz
PKK`nın silah bırakmasına yönelik devam eden çözüm sürecine tam destek veren Bingöllü muhtarlar, akan kanın durmasını ve barışın gelmesini istediler. Muhtarlar Derneği`nde toplanan muhtarlar, yaptıkları ortak basın açıklamasında hükümetin çözüm sürecini desteklediklerini açıkladılar.
 

Bingölün Sesi Gazetesi: Makam odasını öğrencilere tahsisi etti
Solhan İmam Hatip Lisesi Müdürü Selahaddin Akdeniz, makam odasını YGS`ye hazırlanan öğrencilere tahsis etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, örnek davranışından dolayı Akdeniz`i tebrik etti.
 

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, Solhan ilçesinde bulunan okulları ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarete Eğitim Denetmenleri Başkanı Yakup Genç, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger eşlik etti.
 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Kadın çiftçiler yarıştı
Bingöl`de Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması il elemesi yapıldı. Kadın Çiftçi Gülden Dağdelen, 15 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak il birincisi oldu.
 

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen `Kadın Çiftçiler Yarışıyor` bilgi yarışması il elemesi, Kültür Merkezi`nde yapıldı.
 

Yarışma öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının il, bölge ve Türkiye finali olmak üzere 3 etapta yapıldığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, 8 ilin katılımı ile 22 Mayıs`ta yapılacak Bölge Yarışması`na Bingöl`ün ev sahipliği yapacağını söyledi.
 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: 128 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl-Genç karayolunda bir araç içerisinde 128 kilo 380 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
 

Bingöl Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarına yönelik operasyon gerçekleştirdiği bildirildi.
 

Operasyon kapsamında Bingöl-Genç yolunda gece saat 23.00 sıralarında bir petrol istasyonunda durdurulan araçta yapılan aramada 128 kilo 380 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiği belirtilen açıklamada, olayla ilgili bir şahsın tutuklanarak, cezaevine gönderildiği kaydedildi.
 

Bingöl Olay Gazetesi: Bingöl FM salavat kampanyası
Bingöl`de hakkın gür sesi ve ilkeli bir yayın çizgisine sahip halkın beğenisini kısa bir zamanda kazanan Bingöl FM Salâvat ve Hatmi Şerif kampanyasını başlattı.

 

Bingöl FM radyosu geçen yıl olduğu gibi bu yılda peygamber sevdalıları platformuyla birlikte salavatı ı şerif kampanyasına start verdi.

 

Daha önce Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler ve şimdide Bingöl`de yayın yapan Bingöl FM, Peygamberimizin (sav) kutlu doğumu münasebetiyle başlatmış oldukları salâvat, hatmi şerif, Kelime-i Tevhid ve Kur`an-ı Kerim Meal`i kampanyası devam ediyor.

 

Bingöl FM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tokuş: "Başlatmış olduğumuz bu kampanyanın amacı, dilimizi zikir ile meşgul edip, kötü ve hoş olmayan sözlerden arındırmaktır. Allah`a ve Resulüne olan sevgi ve sadakati arttırmak ve bu kampanya sayesinde toplumdaki yardımlaşma ve dayanışma ruhunu bilinçlendirmek`` dedi.

 

Tokuş: "Hepimiz bu güzel ve hayırlı kampanyaya sahip çıkmalı. Hayra vesile olan hayrı yapmış gibidir hadisinde de belirtildiği gibi bu işe vesile olan herkes, karşılığını Allah katında muhakkak alacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Halkın bu kampanyaya karşı duyarlı olacağını ifade eden Tokuş: "Ayrıca halkımızdan, Kutlu Doğum Programına kadar hangi kampanyaya katılmışlar ise, okuma sayısını 0426 214 11 22 ve 214 59 31 nolu telefonlara bildirmeleri rica ediyoruz" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir