• DOLAR 34.126
  • EURO 37.073
  • ALTIN 2952.809
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: İMAR PLANINDA YENİ YOL HARİTASI Deprem sonrası yapılan çalışmaları incelemek üzere Van`a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeniden Doğu`nun Paris`i olacak Van`ın, yeni imar planlarının hazır olduğunu söyledi.


Şehir içi şoförleri kravat uygulamasını saçma buldu
Kısa bir süre önce Van Belediyesi tarafından halk otobüsleri ve şehir içi minibüslerde başlatılan kravat zorunluluğu şoförlerin tepkisine neden oldu. Uygulamayı saçma bulan şoförler, çok daha ciddi sorunlarının olduğunu söylediler.

Camilerin açık kalacak olmasına Vanlılardan destek
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 6 Mart itibariyle yürürlüğe soktuğu, camilerin asli fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için bütün camilerin açık kalacağına ilişkin genelgeyi yayımlamasının ardından Vanlı vatandaşlardan destek geldi.

Okulları `Kutlu Doğum` heyecanı saracak
Van İl Müftülüğü, 2013 yılı `Kutlu Doğum` haftası etkinlikleri kapsamında okullarda Kutlu Doğum programları düzenleyecek.


VAN HABER: MAHKEMEDEN TAKVA`YA BAHAR TADINDA HABER
K Yetki belgelerinde yapılan usulsüzlük soruşturması, on aylık süreden sonra, hakim karşısına çıktı. onlarca klasörden oluşan iddianamede Ekonomide Değişim Hareketi kurucularından Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva ve VATSO Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Oruç tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Ahmet Karabaş adlı eski birim çalışanı tutuklandı.


WAN HABER: DOĞALGAZ KESİLDİ, VAN DONDU!
Van`a verilmekte olan Doğalgaz boru hattına sabotaj düzenlenmesi sonucu kent geneline doğalgaz verilemiyor.


GAZETE VAN: VAN BELEDİYESİ YENİ İMAR PLAN`INI ASKIYA ÇIKARDI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 8 şubat 2012 tarihinde yapımına başlanmış olan Van kent bütününe ait ilave-revizyon imar planları Van Belediyesi imar ve şehircilik müdürlüğünde dün askıya çıkarıldı.

Erciş Patnos Karayolu`nda kaza: 1 ölü 1 yaralı
Van`ın Erciş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirirken, bir kişi de yaralandı.


VAN SESİ: DEPREM SORUŞTURMALARININ ÇOĞU TAMAMLANDI
Van`ın Erciş ilçesinde yıkıcı depremin ardından açılan soruşturmaların yüzde 90`ının tamamlandığı belirtildi.

Erciş`te gönül elçileri projesi tanıtıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan `Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri Projesi`nin tanıtımı Van`ın Erciş ilçesinde de yapıldı.


TUTKU HABER: 6 AYDIR YOL AÇMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR
Kar kalınlığının 10 metreyi aştığı Van - Bahçesaray karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi`nde, 6 aydan bu yana çalışma yürütülüyor.

Ak Parti il başkanı açıkladı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van il başkanı ve beraberinde bulunan il yönetimi Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu`nu makamında ziyaret ettiler.


MERKÜR HABER: YARDIM TIRLARI SURİYE YOLUNDA
Van AK Parti İl Gençlik Kolları ile Erciş Gençlik Kollarının düzenlediği Suriye`ye yardım kampanyalarından toplanan yardımları taşıyan TIR`lar, Suriye vatandaşlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.


BÖLGE: BAŞKAN ABİ: GÖRÜLEN TÜM EKSİKLİKLERİ BAKANIMIZLA EL ELE VEREREK ÇÖZECEĞİZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projelerle ilgili bilgi vererek Van`ın cazibe merkezi olacağını söyledi.


MEDYA VAN: VAN`DA DEV TESİS BATMANIN EŞİĞİNDE
Van`ın Erciş ilçesi Yoldere köyünde 12 ortakla kurulan bölgenin en büyük süt sığırcılığı tesislerinden S.S. Çelebibağı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi`nin, iflasın eşiğinde olduğu belirtildi.

DAKA`nın, 2013`te destek vereceği yatırım miktarı
Van Valisi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, başarılı projelere desteğin 2012 yılı için toplam 20 milyon TL`ye ulaşacağını, destek sağlanan proje sahiplerinin eş finansmanı ile tutarın 40 milyon TL`ye ulaşmasının beklendiğini belirtti. Karaloğlu, DAKA`nın 2013 yılında ise 2 başlıkta daha mali destek programına çıktığını, toplam miktarın 38 milyon liraya, eş finansmanla birlikte gerçekleşecek toplam yatırım miktarının ise 76 milyon liraya ulaşacağın kaydetti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir