• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
İlk T129 Atak helikopteri teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

“T-129 Atak Silahlı Helikopter Projesi Teslim Töreni”  Ankara’da düzenlendi. Programa Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, TUSAŞ Genel Müdürü Prof Dr. Temel Kotil de katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “2022 yılının sonuna kadar tamamını teslim alacağımız, toplamda 9 adet olan T-129 Atak Helikopterlerimizin ilkini, bugün teslim alarak Havacılık Dairemizin filosuna büyük bir gururla dahil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Temel Kotil törende yaptığı konuşmada, teslimatı yapılan Atak Faz-2 helikopterinin lazer ve radar ikaz sistemleriyle donatıldığını ifade ederek, "Sahada çok güzel performans gösterecek. Atak, yüksek irtifada performansı dünyanın en iyi helikopteridir. Motor gücü sıcaklık ve irtifadan dolayı zaafa düşmüyor. Dolayısıyla Türkiye ve yakın coğrafyada etkin bir hizmet veriyor." dedi.

İsmail Demir de, "Ülkemizde helikopter sanayi altyapısının kurulmasında çok önemli bir kilometre taşı olan Atak projesi kapsamında başta merkezi görev bilgisayarı olmak üzere çok sayıda milli ekipman ve silah sisteminin yurt içinde üretimi gerçekleştirilmektedir. Atak helikopteri bugün operasyon sahasında yerli akıllı mühimmatları ve ateş gücü ile aktif görev almaktadır. Atak helikopterlerinde yapılan Faz-2 konfigürasyon çalışmalarıyla birlikte elektronik harp ve karşı tedbir yeteneği azami seviyeye çıkmıştır. Emniyet teşkilatımıza teslim edilen helikopterimiz de Faz-2 konfigürasyonundadır" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir