• DOLAR 34.178
  • EURO 37.201
  • ALTIN 2938.298
  • ...
`Termik Santral İstemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesinde Feri Krom Tesislerinin elektrik ihtiyaçlarını gidermek için kurulması planlanan Termik Santrali halkın tepkisine yol açtı. Santralin kurumu için yapılan toplantıya sadece Kaymakam, Belediye Başkanı, Okul müdürleri ve öğretmenler dışında kimsenin davet edilmemesi dikkat çekti.

Muhtar Ahmet Yılmaz dışarı atıldı
Toplantıya davetsiz olarak katılan bazı muhtarlar santral yapılmaması gerektiğini belirtince Muhtar Ahmet Yılmaz güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarıldı. Halkın tepkisi üzerine yetkililer toplantıyı terk etti.

"Kansere sebep olur"
Konu ilgili görüştüğümüz Kovancılar Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Teşkilat Başkanı Metin Suiçer, kurulması planlanan Termik Santralinin halk için yararlı olmayacağını, bilakis zararlı olacağını belirtti. Suiçer, bu santralin olduğu bölgelerde insanların kanser olduğunu, çocukların sakat doğduğunu, tarımsal alanın tamamen yok olduğunu söyledi.

"Gerekirse referanduma gidilsin"
güneş enerjisinden veya rüzgâr ile çalışan santrallerin yapılmasını isteyen Suiçer gerekirse konu ile ilgili belde halkının referanduma bile gidebileceğini ifade etti.
(Salih Avcı-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir