• DOLAR 34.292
  • EURO 37.444
  • ALTIN 2919.634
  • ...
Vanlılardan Camilerin Açık Kalmasına Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Yürürlüğe giren genelgeye göre, ülke genelindeki bütün camiler sabah namazından sonra özel durum ve yerel şartlar dikkate alınarak, öğle namazından en geç bir saat önce açılıp, yatsı namazından sonra kapanmak üzere gün boyunca açık tutulacak.
 
Genelgede ayrıca, fiziki altyapısı müsait olan camilerde çocukların ve gençlerin gelip zamanlarını değerlendirebilecekleri, kitap okuyup ev ödevi ve araştırma yapabilecekleri okuma salonlarının oluşturulacak ve camilerin, abdest alma yerlerinin ve WC`lerin engelli vatandaşların erişimine uygun hale getirilmesi sağlanacak.
 
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Vanlı vatandaşlar, Diyanetin bu uygulamasını destekledikleri belirttiler.
 
İşte Vanlı vatandaşların genelge hakkındaki görüşleri:
 
"Diyanetin bu uygulamasını destekliyoruz"
Alihan Haylaz:
Camileri açık kalması çok güzel bir şey. Dışarıdan gelen insanlar, hastaneye gelen insanlar, hepsi camiye yöneliyor. Daha önce cami kilitleniyordu. Nasıl yapılır bunlar. Cami sadece namaz için değildir. Vatandaş geliyor camiye iki kişi sohbet ediyor o da onlara katılıyor. Bu nedenle Diyanetin bu uygulamasını destekliyoruz.
 
"Çok güzel bir uygulama"
Cemal Ülgen:
Cami ibadet yeridir. Caminin açık olması lazım. Yalnız güvenliğin de olması lazım. Yabancı ve fakiri var. Gidecek bir yeri olmayanlar için cami, onların sığınağıdır. Camiye gelip kuran okuyanlar var. Bunlar için en uygun ortam camidir. Çok güzel bir uygulama.
 
"Çocuklarımı ders çalışmaları için camiye göndermeye hazırım"
Mustafa Güneş:
Daha önce camilerin kapalı olması nedeniyle sıkıntı çektik. Özellikle Bülent Ecevit ve Tansu çiller zamanında. Ama çok şükür bu sıkıntılar bir bir kalkıyor. Sonuna kadar bu kararı destekliyoruz. Çocuklarımı ders çalışmaları ve ödevlerini yapmak için de camiye göndermeye de her zaman hazırım.
 
"Sabah namazında sonra açık kalacaksa bazı önlemlerin alınması lazım"
Cahit kurtuluş:
Eğer sabah namazından sonra açık bırakılırsa bazı sakıncaları olabilir. Tinerci veya hırsız camiye girebilir. Camilerin temiz kalması için bunun önlemlerinin alınması lazım. Destekliyoruz ama önlemlerin alınması lazım.
 
"Camiler kapalı olduğunda ibadetlerimiz rahat yapamıyoruz"
Orhan Elesan:
Bu genelgeyi çok güzel buluyoruz. Daha önce camiler kapatılıyordu. O yüzden ibadetlerimiz rahat yapamıyorduk. Kur`an dersi alamıyorduk. Bundan sonra çocuklarımız, vatandaşlar rahatlıkla camiye gidebilecek. (Murat Dalgın/ Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir