• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Filistin seçimleri önemli bir kilometre taşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nun (HAMAS) önde gelen isimlerinden Murra, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen, Filistin seçimlerinin ele alındığı “Seçimler... Değişim, Sabiteler ve Yurt Dışındaki Filistin Diasporasının Rolü” konulu bir programda gündemi değerlendirdi.

Seçmen listeleri ile sandıklarda manipülasyon yapılmasına veya oylama sürecine müdahale edilmesine karşı uyarıda bulunan Murra, dost ülkeler ve ilgili uluslararası kuruluşlardan seçimleri gözetme talebinde bulunarak, herkesin seçimlerin sonuçlarına saygı göstermesi gerektiğini kaydetti.

İşgal altındaki Kudüs kentinin önümüzdeki aylarda yapılacak seçimlerde önemli rol oynayacağını aktaran Murra, tüm Kudüslülere sandığa gidip oy kullanma çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de devlet başkanlığı seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Filistinli araştırmacılar ve siyasi uzmanlar, Hamas ve Fetih hareketlerinin olumlu tutumları çerçevesinde seçimlerin gerçekleşme olasılığını, siyasi gruplar arasındaki sorunların aşılması için bir fırsat olarak görüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir