• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Hükümet ABD`nin Baskısına Boyun Eğdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Özgür-Der`in çağrısıyla Ebu Gays`ın iadesini protesto etmek için Fatih PTT önünde toplanan kalabalık, Gays`ın Ürdün`e iadesini ve oradan da Amerika`ya teslim edilmesini protesto etti. Protesto eyleminde "Süleyman Ebu Gays`ı İşkenceci ABD`ye Teslim Eden Zihniyeti Kınıyoruz! İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!" "Muhacirler Allah`ın Emanetidir!", "Mülteciler Misafir Kardeşimizdir!", "ABD`ye Kukla Zulme Ortak Olma!", "İşbirlikçi İktidar İstemiyoruz!", "Katil ABD Ortadoğu`dan Defol!" sloganları atıldı ve tekbirler getirildi.
 
Asıl düşman belidir
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, ABD tarafından yapılan "terörist" tanımlamalarının hiçbir itibarının olmadığını belirterek Ebu Gays`ın Türkiye`de yaşadığı hukuksuzluklara dikkat çekti. Ebu Gays`ın 40 gün boyunca avukatıyla görüştürülmediğini ifade eden Kaya, hiçbir somut veri olmaksızın zalim bir devlete iade edilmesinin utanç verici olduğunu belirtti. Kaya, Ebu Gays`ın Usame Bin Ladin`in damadı olmasının bir suç olmadığını ve hatta Usame`yi de bir suçlu olarak görmediklerini belirttiği konuşmasında asıl suçlunun Müslümanlara karşı terör operasyonları yapan ABD olduğunu söyledi.
 
Bu bağışlanmayacak bir vebaldir
Hükümeti de ABD`nin terör politikasına uygun hareket etmekle eleştiren Kaya, Hamas`ın İsrail tarafından "terör örgütü" olarak addedildiğini ama hükümetin bu konuda gösterdiği dirayeti ABD`nin terör siyaseti karşısında gösteremediğini söyledi. Kaya, Hangi örgütle bağlantılı olduğuna ve eylemlerine bakmaksızın Müslüman bir kardeşlerinin, zulüm göreceği kesin bir zalim devletin eline teslim etmenin bağışlanamayacak bir vebal olduğunu sözlerine ekleyerek, AK Parti Hükümeti ve Dışişleri Bakanlığını kınadı. Mültecilerin zaman zaman benzeri sıkıntılarla karşılaştığını söyleyen Kaya, bir daha böyle bir zulme ve hukuksuzluğa imza atılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
 
Asıl terörist ABD`dir
Kaya`nın ardından konuşan yazar Hamza Türkmen, yaşanan olayı "1 Mart Tezkeresi"ne benzetti ve hükümetin ABD`nin, baskılarına boyun eğdiğini belirtti. Kimsenin emperyalizme karşı mücadele eden Müslümanları "terörist" olarak yaftalayamayacağını söyleyen Türkmen, "Asıl terörist Irak`ı ve Afganistan`ı tarumar eden Amerika`nın ta kendisidir." dedi.
Eylem, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına gönderilen mektuplardan sonra sona erdi. (M.Erkan Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir