• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kozluk Kaymakamı iddiaları yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kozluk İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, 2 gün önce yerel ve ulusal basında çıkan \"Kozluk Kaymakamı yüzde 70 zihinsel özürlü bayana Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi verdi\" şeklinde çıkan haberler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaparak, iddiaların doğru olmadığını söyledi.


Çıkan haberler üzerine Kaymakamlık olarak konunun takipçisi olduklarını ifade eden Kaymakam Yılmaz, Mensure Yalçın`ın 30.12.2011 tarihinde Yivsiz Av Tüfeği almak üzere Kozluk Kaymakamlığına başvuruda bulunduğunu ve Kaymakamlık olarak Mensure Yalçın`ın Yivsiz Av Tüfeği alabilmesi için Kozluk Devlet Hastanesine gönderildiğini belirtti.


Kaymakam Yılmaz, hastanenin verdiği raporda Mensure Yalçın`ın herhangi bir av tüfeği kullanmasında ve bulundurmasında psikolojik, nörolojik ve fiziki rahatsızlıklar bakımından sakınca bulunmadığını bildirmesinin ardından kendisine usulüne uygun bir şekilde \"Yivsiz Av Tüfeği Satın Alma Belgesi\" ile birlikte \"Yivsiz Av Tüfeği Ruhsatnamesi\" onayı çıkartıldığını ifade etti.


Mensure Yalçın`ın eşi Hasan Yalçın`ın Kozluk Devlet Hastanesine yaptığı müracaatta, eşinin yüzde 70 zihinsel özürlü sağlık kurulu raporunun olduğunu söylemesinin ardından, konuyla ilgili Mensure Yalçın`ı tekrar sağlık raporu için hastaneye gönderdiklerini belirten Kaymakam Yılmaz, \"Hastanedeki rapor sonucunda Mensure Yalçın`ın yüzde 70 zihinsel özürlü olduğunun anlaşılması ardından, av tüfeği elinden alındı. Mensure Yalçın`a ait yüzde 70 oranında Zihinsel Engelli Raporu 16.08.2012 tarihinde Batman Bölge Devlet Hastanesi tarafından \"Evde Bakım Hizmeti\" için tanzim edilmiş olup, Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi ise 28.02.2012 tarihinde, Kozluk Devlet Hastanesi tarafından tanzim edilen 28.12.2011 tarihli doktor raporu üzerine verilmiştir. Dolayısıyla, basında iddia edildiği gibi, yüzde 70 oranında Zihinsel Engelli Raporu bulunan birine Yivsiz Tüfek Ruhsatı verildiği iddiası doğru değildir\" şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir