• DOLAR 32.271
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2402.695
  • ...
Windows 10 copy-paste sorununu çözüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Microsoft tarafından Windows 10 için sunulacak bir güncellemenin uzun süredir yaşanan kopyala-yapıştır biçimlendirmesindeki sorunu ortadan kaldıracağı belirtiliyor. Sıkça yaşamışsınızdır, özellikle bir web sayfasından metin içeriği kopyalarken genellikle biçimlendirme yapıştırılan belgeye yanlış hizalanmış oluyor. Güncelleme ise pano menüsüne (Win + V) yeni bir seçenek ekleyecek ve kullanıcıların istenmeyen biçimlendirmeleri geçersiz kılarak düz metin olarak yapıştırmasına olanak sağlayacak.

Bu yenilik sonrasında, Ctrl + C ve Ctrl + V klavye kısayolları zaten sıkça kullanılırken artık Win + V kıysaylunun da öne çıkmaya başlayacağını söyleyebiliriz. Bu kısayol, kullanıcının kopyaladığı materyalin çalışma günlüğünü tutan bir pano menüsünü açıyor. Kullanıcılar halihazırda kullanabilecekleri bu menüden, kolay erişim için belirli öğeleri panoya sabitleyebiliyor veya tamamen silebiliyor. Henüz geliştirme aşamasında olan bu güncelleme sonrasında kullanıcılar istenmeyen biçimlendirme tuhaflıklarını ortadan kaldırmak için bu menüyü kullanabilecek. Yeni Kopyala-yapıştır özelliği önemsiz görünebilir ancak bilgi işlem deneyiminin birçok yönünde merkezi bir rol oynadığını söylemeden geçemeyeceğiz.

Ek olarak Microsoft’un sohbet uygulamalarına GIF ve emoji eklemeyi kolaylaştıracak tamamen yeni bir panel üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu anlamda kullanıcılar çevrim içi multimedya içeriğini aramak yerine, menü içi arama işlevi aracılığıyla malzeme seçerek süreci kolaylaştırabilecek. Böylece arkadaşlarınızla sohbetlerinize hızlıca renk katmış olacaksınız.

Bu haberler de ilginizi çekebilir