• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Şiddet gören kadınlara ücretsiz avukat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basınla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Pınar Bulut, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu Yönetiminden Avukat Zeynep Yılmaz, Avukat Seçil Erpolat, Avukat Emel Terece, Avukat Ömer Gökdemir, Avukat Hayrettin Suçin ve Batman Barosunu temsilen Baro Saymanı Tayyar Ekmen katıldı.

 

Basın mensuplarına \"Kadına Karşı Şiddete Son\" broşürünün dağıtıldığı kahvaltılı toplantıda, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Pınar Bulut, Batman`da kadınlara yapılan şiddet olaylarıyla ilgili bilgi verdi.

 

Kentteki kadına şiddet olaylarının resmi kayıtlardan çok daha fazla olduğunu ve kimsenin bunu görmediğini ileri süren Bulut, kentte çok fazla boşanmaların yaşandığını ve bunun sebebinin ise kadına olan şiddet olduğunu öne sürdü.

 

Sohbet havasında geçen toplantı, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından hazırlanan Kadına Karşı Şiddete Son\" broşüründeki şiddet nedir? Şiddete uğruyorsanız ne yapabilirsiniz? Cinsel taciz veya tecavüze uğradıysanız ne yapabilirsiniz? Çocuğunuza karşı cinsel taciz veya tecavüzden şüpheleniyorsanız ne yapabilirsiniz? Evlenme, boşanma nedenleri, boşanma sonrası ve ücretsiz avukat hakkı adı altında başlıklar halinde bilgiler verildi.

 

Bulut, şiddet gören vatandaşların ücretsiz olarak barodan avukat tutma haklarının olduğu hatırlattı. Bulut, dava açmak isteyen ya da dava açmış kendini avukatla temsil etmek isteyen ancak ekonomik gücü olmayan vatandaşların başvurdukları halinde Batman Barosu Adli Yardım Bürosunca kendilerine ücretsiz hizmet verileceğini kaydetti. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir