• DOLAR 34.24
  • EURO 37.292
  • ALTIN 2946.036
  • ...
`Hareketsizlik hastalık ve ölümün davetçisidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen 11. Sağlık Halk Kongresi`nde, Prof Dr. Emel Özer, "Yaşam Tarzımı Değiştiriyorum: Beslenme ve Fiziksel Aktivite" ve Doç. Dr. Hale Karapolat ise " Değişen Yaşam Tarzımda Fiziksel Aktivitem Nasıl Olmalıdır" başlıklı sunumları gerçekleştirdi.

"Sağlıklı olmak ve sağlıklı kalabilmek bilincini yerleştirmek ve yaygınlaştırmak" hedefiyle başlatılan Halk Sağlığı Kongresinde, hastalıkların önlenmesi, ilaç kullanımının önemli noktaları, su ve sağlığımız, organik gıdalar ve ilk yardım konularında katılımcılar bilgilendirildi.

Uzun ömürlü ürünlerden kaçınarak, daha bilinen markaların tüketilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Emel Özer, "Ne yediğinizden çok, ne kadar tüketmiş olduğunuz önemlidir`` şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Hale Karapolat ise çeşitli egzersiz önerilerinde bulunarak, egzersizin insan yaşamı için önemini belirtti.

Dünyada her yıl 2 milyon kişinin hareketsizliğe bağlı olan hastalıklardan öldüğünün altını çizen Karapolat, kalp hastalığına sahip olanların, mutlaka fizik tedavi uzmanlarına danışarak spor yapmalarını önerdi.

Uzman Fizyoterapist Nuri Üçler programın sonunda sahneye çıkarak, dinleyicilerle birlikte kısa bir egzersiz çalışmasında bulundu. (Yunus Şani - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir