• DOLAR 34.172
  • EURO 37.234
  • ALTIN 2937.859
  • ...
`Özgürlükler anayasal güvenceye alınsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Merkezi Ceylanpınar`da bulunan Bilgi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bil Eğitim Der), üye ve gönüllülerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.
 
Yıllardır devam eden başörtü sorunun hala devam ettiği hatırlatılan açıklamada, bu sorunun sona ermesi için milyonlarca imza toplandığı belirtilerek, başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması istendi.
 
Allah`ın verdiği haklar yasaklanamaz
İnanç, hak ve özgürlüklerin; Allah`ın verdiği haklar olduğu ve bunun hiç kimse tarafından yasaklanamayacağı ifade edilen açıklamada, dini, dili ne olursa olsun kimsenin kimseye herhangi bir üstünlüğünün olmadığı belirtilerek, tüm insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması için gereken yasal düzenlemelerin yapılması talep edildi.
 
Yaşanmış mağduriyetler giderilsin
Gerek inancı, gerek insani hak talepleri nedeniyle hukuksuzca yargılanarak mahkum edilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden adilce yargılanmaları istenen açıklamada, inancı gereği yaşayan ve çocuklarını inancı doğrultusunda yetiştiren insanlarımıza yeni mağduriyetlerin yaşatılmaması için gereken düzenlemelerin yapılması gerektiği vurgulandı.
 
"Suriye konusunda halkın hassasiyetlerine dikkat edilmeli"
Ayrıca basın açıklamasının devamında Suriye meselesine de değinilerek, "Komşumuz Suriye`de devam eden zulmün boyutları her gün artmakta olup bu zulme sebep olanlarla ilişkiler gözden geçirilmeli, takınılacak tavır mutlaka halkın arzuladığı şekilde olmalıdır. Yüzde 99`u Müslüman olan halkımızın bu konudaki hassasiyetleri mutlaka ciddi bir şekilde ele alınmalıdır" denildi. (Mazlum Gül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir