• DOLAR 34.227
  • EURO 37.182
  • ALTIN 2961.367
  • ...
Minik İmam Hatipliler kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir İmam Hatipliler ve Mezunları Derneği (İMHAD) tarafından tertip edilen kahvaltı programı saat 9.30 da başladı. Tınaztepe imam hatip ortaokulunun spor salonunda yapılan programın öncesinde masalar kuruldu, simit, zeytin ve kahvaltılar indirildi. Her şeyin hazır olmasından sonra öğrenciler sınıf sınıf öğretmenlerinin eşliğinde masalara oturdu. Besmeleler çekildi, kahvaltılar yapıldı. Programa öğretmenler ve okul müdürü de iştirak etti.

 

Kahvaltıdan sonra İMHAD başkanı, Burhanettin Kansızoğlu, bir konuşma yaparken başkan yardımcısı Ebubekir Hoca da çocuklarla birlikte dua etti. Kansızoğlu konuşmasında öğrencilere imam hatipli olmanın önemini anlattı, kendisinin de bir imam hatip mezunu olduğunu ve dolayısıyla aralarındaki bağa vurgu yaptı.

 

Öte yandan bu tarz buluşmaların çok faydalı olacağını ve ilk olan bu uygulamanın ara ara yapılacağını söyledi. İMHAD başkanı ayrıca konuşmasında şunlara değindi: \"Şöyle size baktığımda dindar doktorların çıkacağını, öğretmenlerin çıkacağını, Milletvekillerin çıkacağını, Başbakanların çıkacağını görüyor ve Allah rızası için hizmet edeceklerini görüyorum. Burası İmam hatip, İmam hatip ne demektir? Toplumun önderi, yani biz bu topluma dini ihtiyaçlarını öğretmek için dini eğitim alıyoruz. Burası imam ve hatip hepimiz hatibiz zaten. Yani öğrendiğimiz bilgileri yarın ihtiyaç sahiplerine aktarmamız lazım.\"

 

Kansızoğlu`nun konuşmasından sonra başkan yardımcısı emekli öğretmen Ebubekir hoca çocuklarla kısaca konuştuktan sonra dua etti, çocuklar da bu duaya âmin dedi.

 

Program başörtülü bir öğrencinin Peygamber efendimizi konu alan bir ilahiyi seslendirmesiyle son buldu. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir