• DOLAR 34.291
  • EURO 37.197
  • ALTIN 2982.043
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;

 

DİYARBAKIR MEDYA : Kürtçe vaaz ve hutbeye Diyarbakırlılardan destek

Başbakan Erdoğan`ın Kürtçe vaaz konusundaki açıklamaları üzerine bazı camilerde Kürtçe vaaz ve hutbe verilmeye başlandı. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki cami cemaati ve kanaat önderleri, Kürtçe vaaz ve hutbenin verilmesinde geç kalındığını belirterek, uygulamanın yasal teminat altına alınması gerektiğini söylediler.

 

DİYARBAKİR HABER GAZETESİ: Dikkat! Doğalgazda her an facia olabilir

Diyarbakır`da son zamanlarda doğalgaz tesisatları ve saatlerine yapılan dış müdahalelerin her an bir mahalleyi havaya uçurabilecek doğalgaz facialarına neden olabilecek. Konu ile ilgili olarak Diyarbakırlı yurttaşları uyaran Diyargaz yönetimi, tesisatlara yapılan müdahalelere ağır müeyyide uyguladıklarını söyledi.

 

GÜNEYDOĞU EKSPRES: Uzakdoğu`da Diyarbakır rüzgarı

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO), Tayland`ın başkenti Bangkok`ta Kuyumculuk ve Değerli Taşlar Fuarı`na katıldı. Fuara, Diyarbakır`da 30 kuyumcu katılarak birbirinden değerli ürünlerini sergiledi.

 

HABER DİYARBAKIR: Diyarbakır İl Genel Meclisi Valinin Noter`ine döndü!

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak`ın koltuğa oturması ardından iki yıldır BDP`lilerin çoğunlukta olduğu İl Genel Meclisi`nin bütçesi kabul edilmiyor.

 

DİYARINSESİ: Diyarbakır`daki mania hattı sorunu çözülemedi

Diyarbakır`da uçuş güvenliğini ihlal eden 2 binayla ilgili sorun, bir türlü çözüme kavuşmadı.

 

DİYARBAKIRSÖZ: Atamalar tepki gördü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yayımlanan Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine tepki gösteren Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesi, Bakanlığın yayımladığı yönetmeliğin 28 Şubat darbesini aratmadığını ileri sürerek, yönetmeliğin geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

 

YENİ YURT GAZETESİ: Ahmet Türk: CHP, derin devlet ve barışı istemeyenlerin arkasında duruyor

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, PKK`nın elinde bulunan kamu görevlilerinin 5-6 gün içerisinde bırakılacağını söyledi. Türk, \"Serbest bırakmalar konusunda hiçbir sıkıntı yok. Hazırlıkların 5-6 gün içinde bitmesi bekleniyor\" dedi.

 

HABER DİYARBAKIR ORG: Dicle Üniversitesi de Medya ve Kadın Konferansı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi`nde Medya ve Kadın konulu konferans düzenlendi. Konferansa katılan haber spikeri ve yapımcı inci Ertuğrul,kadına şiddet konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

DİYARBAKIR YENİGÜN: 9 bin kadına polis koruması

Türkiye genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle 8 bin 908 kadına polis koruması verildi. En fazla polis korumasına alınan kadının yaşadığı kent Adana oldu. Adana`yı, İzmir ve Kayseri izledi. Diyarbakır`da ise sadece bir kadının polis koruması altına alındığı belirtildi.

 

GAZETE DİYARBAKIR: Çınar onlardan soruluyor: Arzu ailesi

Arzular 60 yıl Diyarbakır`ın Çınar Belediyesi`ni yönetti. Son seçimlerde aile iki aday gösterince başkanlığı kaptıran Arzular; 250 yıl önce Bingöl`den göç etmiş. Aile çiftçilik ve inşaat işiyle uğraşıyor. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir