• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Van Müftüsünden Kürtçe Hutbe Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konu ile ilgili olarak İlke haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan İl Müftüsü Nimetullah Arvas; Van merkezde şuan böyle bir ihtiyacın olmadığını iddia ederek, ihtiyaç halinde gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.
 
İslam`da ibadet hususunda dil birliği olduğunu aktaran Müftü Arvas, "İbadette bütün Müslümanların dil birliği vardır. Ezan ve kelime-i şehadet bütün dünyada aynı dilde ve aynıdır. Ezan yine aynıdır. Dolayısıyla ibadet hususunda dil birliği vardır. Ancak, günlük yaşantı ile ilgili izahatlar ise ihtiyaç halinde herhangi bir dilde izah edilir ve yorumlanır. Bunlarda kim nasıl anlıyorsa o şekil anlatılır" dedi.
 
"İlimizde şuan böyle bir ihtiyaç yoktur"
Van`da genel olarak vaaz ve hutbelerde farklı bir dile ihtiyaç olmadığını belirten Müftü Arvas, Türkçe anlatılan Hutbe ve vaazları halkın yüzde 90`ının anladığını iddia ederek, "İhtiyaç halinde vaaz ve hutbelerin Kürtçe yapılmasında da bir beis yoktur. Kürtçe hutbe ve vaaz ihtiyaç olduğu durumda yapılır fakat şu anda böyle bir ihtiyaç ilimiz bazında yoktur.
 
Köylerde benzer uygulamaların devam ettiğini aktaran Arvas, "Köylerimizde klasik eserler yıllardır Kürtçe okutulmakta herhangi bir problem yok. İhtiyaç halinde vatandaşlarımızın dini ihtiyaçlarını karşılama noktasında gereken yapılacak ve yapılmaktadır" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir