• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
`Erken ölmek istemiyorsanız sigaradan uzak durun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Sosyal Destek İçerikli (SODES) ve Umuda Yolculuk Projesi kapsamında 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim okulu ve Mustafa Cengiz İlköğretim okulunda Sağlık Memuru Mehmet Kurt ve Psikolog Leyla Edemen tarafından öğrencilere bir seminer verildi.
 
Sigaranın yeryüzünde en büyük sağlık sorunu ev önlenebilir en önemli hastalık etkeni olduğu aktarılan seminerde, "Dünyada her yıl 4 milyon insan sigaradan hayatını kaybediyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa bu sayı önümüzdeki 20 yılda 10 milyona ulaşacaktır. Ülkemizde ise, her yıl 100 bin insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban veriyoruz. Önlem alınmaz ise önümüzdeki 20 yılda bu sayı 250 bine çıkacaktır" denildi.
 
"Erken ölmek istemiyorsanız; sigara içmeyi denemeyin ve sigara içenlerden uzak durun"
Sigara salgını gelişmiş ülkelerde azalırken, az gelişmiş ve ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerde bu salgının hızla arttığı vurgulanan seminerde, "Son 20 yılda sigara tüketimi; Türkiye`de yüzde 80 artmış. Amerika`da yüzde 30 azalmıştır. Gelişmiş ülkelerde sigara içenlerin sayısı azaldıkça, sigara şirketleri az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde reklam ve tanıtım kampanyaları yapmaktadırlar. Sigarayı bir kez deneyen her üç gençten biri bağımlı hale gelir. Başlangıçta oyun gibi başlayan bu korkunç alışkanlık, ilerleyen yıllarda kişileri sigara bağımlısı ve hasta biri haline getirecektir" vurgusu yapıldı.
Sigaranın yol açtığı hastalıklardan bir veya birkaçına birden yakalanmak ve erken ölmek istemiyorsanız; sigara içmeyi denemeyin ve sigara içenlerden uzak durun, uyarısında bulunuldu.
(Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir