• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
İzmir`de `Sağlık Haftası` hazırlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinin ev sahipliğinde, iki haftayı kapsayan etkinliklerle kutlanacak olan 14 Mart Tıp Bayramı, İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir Tabip Odası birlikteliğinde gerçekleştirilecek.

 

Etkinliklerle ilgili olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda`nın ev sahipliğinde İnciraltı Sağlık Yerleşkesi`nde bir araya gelen 7 kurumun temsilcileri, Sağlık, Sanat ve Spor dahil çok yönlü hazırlanan programın tanıtımını yaptılar.

 

Dekanlık Binası`ndaki toplantıya kurumları temsilen, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Neşe Zeren Nohutçu, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Hazan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi SKS Daire Başkanı Dr. Güney Aktaş, Şifa Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Mollaoğlu, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Olguner katıldı.

 

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, ilk Tıp Bayramı`nın 14 Mart 1919`da işgal altındaki İstanbul`da, işgal güçlerine tepki olarak Tıp öğrencileri tarafından kutlandığını, 1976`dan bu yana da 14 Mart`ı içine alan haftanın \"Sağlık Haftası\" olarak tanımlandığını ifade etti.

 

Dekan Canda, 7 kurumun temsilcilerinin geçen yıl Ege Üniversitesi`nin ev sahipliğinde başlattığı ortak kutlamanın geleneksel olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, \"20 Şubat - 16 Mart 2013 tarihleri arasında 7 kurum ile birlikte düzenlediğimiz, İzmir`deki birçok sağlık kuruluşuna yayılan etkinliklerimizde, sağlık alanındaki güncel sorunlar, çözümleri, hekimlerin ve sağlık personelinin sorunları, sağlıkla ilgili yasal düzenlemeler, sağlıkla ilgili değişik konularda hekimleri ve halkı bilgilendirmeye yönelik sunumlar, paneller hazırlandı. Ayrıca hekimler, sağlık personeli ve öğrencilerin yer aldığı spor karşılaşmaları, müzik dinletileri, konserler, tiyatro gösterileri, fotoğraf sergisinin yer aldığı zengin bir programımız var\" şeklinde konuştu (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir