• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hoca Minareyi Çaldı, Diyenler Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Geçen Cuma günü basında çıkan Osmanlı Mahallesi Baz Abdulkadir Geylani camisiyle ilgili "İmam Camiyi Soyup Minareyi Alarak Ortadan Kayboldu" şeklindeki haberlerin doğru olmadığını açıklığa kavuşturmak için bu gün Camii`nin önünde bir basın açıklaması yapıldı.
 

Eyüp Nebi Derneği adına basın açıklamasını Doktor Mustafa Karasu yaptı. Karasu, yapılan haberlerin bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu kaydetti. Karasu, "17 Haziran Cuma günü hoca minareyi aldı ortadan kayboldu diye bir haber yapıldı. Biz de bunun üzerine hem Eyüp Nebi Derneği adına hem de İbrahim Tekiner hoca efendinin vekili olarak İstanbul`dan buraya geldik. Yanlış anlaşılmayı düzeltmek için şu an buradayım. Eyüp Nebi Derneği ile caminin hizmetleri arasında bir ihtilaf olmuş, bundan dolayı İbrahim hoca efendi, derneğini toplamış ve buradan gitmiş bu arada cami ile birlikte kullanmış oldukları dernek adına kayıtlı ve tescilli bazı dernek eşyalarını soğutucu, ısıtıcı ve elektrik eşyalarını da almış ve götürmüş. Bunun üzerine cami cemaatinden bazı kardeşlerimiz, "Hoca caminin eşyalarını, caminin minaresini aldı, söktü, götürdü denilmiş" dedi.
 

Minare meselesi için de, "3 yıl önce 3 bidondan yapılmış minare, caminin üstünde yapılan binadan geçen yüksek gerilimden dolayı tehlike arz ettiği için cami cemaati onayıyla sökülmüş ve hurdacıya 80 liraya satılarak, cami masrafları için kullanılmış" diyen Karasu, "Üç yıl önceki bir hadiseyi sanki yeni olmuş gibi gösterilip, Türkiye gündemine "hoca minareyi çaldı götürdü" şeklinde yansıtılmış. Sıkıntı da bundan olmuştur. Diğer bir husus da İbrahim hoca efendi yaklaşık beş yıl bu camiye hizmet etmiş ve karşılığında hiçbir şey talep etmemiştir. Burada sadece çocuklara Kuran`ı okutmuş ve hizmet etmiştir. Şu anda cami üstünde yapılan inşaatın maddi değeri yaklaşık 200 bin TL olup, bu paranın bir kuruşunu dahi cami cemaatinden talep etmemiştir, Hoca efendi yapmış olduğu bu kadar masrafı bırakıp gitmiş ve hiç kimseden bir kuruş talep etmemiştir. Peki burada bulunanlara soruyorum neden bu kadar hizmet etmiş, bu kadar emek sarf etmiş bir insana iki soğutucu ve birkaç elektrik malzemesini bu kadar sorun yapıyorsunuz? Bundan bir yanlış anlaşılma vardır bundan dolayı hocamızın vekili olarak da, hocamız cemaatten şikayetçi değildir ne medyaya gider ne adliyeye gider hocamızın hiç kimse ile bir sorunu yoktur. Hocamız tekrar medresede eskisi olduğu gibi talebe okutuyor hoca hiç kimseden kızmamış ve herkese hakkını helal ediyor" şeklinde konuştu.
 

Bir Gazetecinin hoca neden basın açıklamasına gelmedi sorusuna da cevap veren Karasu, hocanın rahatsız olduğunu belirterek, "Gelmesini biz uygun görmedik ve vekil olarak biz geldik. Bizim basınla da bir sorunumuz yok cemaatle de sorunumuz yok herkese hakkımızı helal ediyoruz" dedi.
 

Konu ile ilgili açıklama yapan cami cemaatinden Sofi Abdulkadir, hocanın camiden herhangi bir şey almadığını ifade ederek, "Derneğe ait eşyaları alıp gitmiştir ve ben kimseye hoca caminin minaresini ve eşyasını aldı dememişim hoca ile ilgili bir sıkıntımızda yoktur" dedi.
 

Konu hakkında daha önce basına bilgi veren Abdulah Çalışkan ise kısa bir konuşma yaparak, daha önce konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan basına konuştuğunu konuştuğunu itiraf etti.
 

Çalışkan, "Meğer cami minaresi 3 yıl önce yüksek gelirim hattının altında bulunduğu için tehlike arz ediyordu. Hoca da cami cemaatinin onayını alarak bidonlardan yapılan minareyi bir hurdacıya satmış, Parasını da cami giderlerine harcamış" diyerek, hocanın camide herhangi bir şey çalmadığını itiraf etti. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir