• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslam`ın kadına verdiği değer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Seminerde konuşan Vaize Fatma Öztan, İslam`ın aileye verdiği önemi anlatarak, İslam`ın insana kadın ve erkek olmaktan öte kul olarak baktığını söyledi.

 

Van merkezde bulunan Kur`an kurslarını gezen Öztan, \"Ey insanlar; doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık.\" ayetini hatırlatarak, \"İslam insana kadın ve erkek olmaktan öte kul olarak bakmıştır. Kur`an da Ey iman edenler`` şeklinde kapsayıcı ifadelerle hitapta bulunulmuştur. Yine başka bir ayette, \"Allah dilediğine kız, dilediğine erkek, dilediğine ikisini birden verir.\" Buyrularak, kadının da tıpkı erkek gibi doğduğu, erkek gibi olduğu üzerinde durulur. Efendimiz (s.a.v) kız çocuklarının, eğitimine özellikle önem vermiştir.\" dedi.

 

\"En Hayırlınız, Ehline En İyi Davrananınızdır\"
\"En Hayırlınız, Ehline en iyi davrananınızdır.\" hadisi şerifini aktaran Vaize Öztan, sözlerini şu şekilde sürdürdü.
\"Kız çocukları doğduğunda erkek çocuğunda olduğu gibi Şükür olarak akîka kurbanı kesilir. İsmi güzel isim verilir, Peygamberimiz (s.a.v) özellikle kadın eğitimini tavsiye etmiş ve haklarının korunmasını emretmiştir. Onun (sav) devrinde müctehid olan kadınlar yetişmiştir. Ev için ve kendisi için gerekli bütün zarûri harcamalar erkeğin sorumluluğundadır. Erkek, elbiseni ya da süs malzemeni kendi kazancınla al, diyemez. Kendi varlığı ölçüsünde kadının nafakasını sağlamak zorundadır.\"

 

Kadına şiddet konusuna da değinen Öztan, \"Kadın dövülmemelidir. Çünkü evlenene kadar babasına Allah`ın emaneti evlenince de kocasına Allah`ın emanetidir.\" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir