• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal rejimi, Arakib köyünü 183'üncü kez yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal çetesi, ülkenin güneyindeki Necef (Negev) Çölü'nde bulunan Filistinli 22 ailenin yaşadığı Arakib köyündeki evleri 183’üncü kez yıktı.

YENİDEN YAPILACAK
Arakib'i Savunma Komitesi Üyesi Aziz et-Turi, yaptığı açıklamada, bunun koronavirüs salgını sürecinde gerçekleştirilen 8’inci yıkım olduğunu, yıkılan yapıları en kısa sürede yeniden yapacaklarını söyledi.


"ASLA TERK ETMEYECEĞİZ"
Turi, İşgal rejimi güçlerinin yağmurlu havaya ve aşırı soğuğa rağmen köyü yıktığına dikkati çekerek, “Bizler özgür bireyler olarak hayatta kaldığımız sürece Arakib’i asla terk etmeyeceğiz.” dedi.


İLK YIKIM 2010'DA
İşgal rejimi, Arakib köyünde ilk yıkımı Temmuz 2010'da yaptı. Köy halkı bu toprakların, işgal çetesinin ortaya çıkmasından çok önce dedelerinden kendilerine miras kaldığını vurguluyor.


YENİDEN İNŞA EDİYORLAR
Köylüler, işgal rejimi güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ederek direnişlerini sürdürüyor.

İŞGAL REJİMİ MÜLKİYETLERİ TANIMIYOR
Necef bölgesindeki diğer köylerde olduğu gibi Arakib'e de elektrik ve su gibi zorunlu hizmetleri sunmayan işgal rejimi, bölgede yaşayan Filistinlilerin arazi mülkiyetini de tanımıyor.


11 MİLYON DÖNÜME EL KONULDU
Filistin kaynaklarına göre, işgal rejimi bugüne kadar 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir