• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
New York`taki Evsiz Sayısı 50.000`i Geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Söz konusu rakam, New York için rekor seviyede yüksek olmakla birlikte geçen yıla göre de yüzde 19 oranında daha yüksek.

Huffington Post’un haberine göre Coalition for the Homeless, evsizler sorununa dair New York’un ülke çapına nazaran daha endişe verici bir durumda olduğunu düşünüyor.

Sarsıcı rakamlar, evsiz çocukların sayısında da yükseliş yaşandığını gösteriyor. Ocak ayında, 21.000’den fazla çocuk her gece barınaklarda yer aramak zorunda kaldı.

Her gece barınaklarda kalan 10.840 bekar yetişkin evsizin olması, bekar yetişkin evsizlerin sayısının da tüm zamanların en yüksek seviyesinde olmasını getirdi.

Rapor, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg açısından büyük önem arz ediyor. Çünkü raporda, New York’un evsiz nüfusunun, Bloomberg’in 2002 yılında göreve gelmesinden bu yana yüzde 61 oranında arttığı belirtiliyor.

Geçmiş dönemlerde, Bloomberg’in New York’un evsizlerine ilişkin tartışmalı yorumları kınanmıştı.

Örneğin, evsizler barınaklarının oldukça kalabalık olduğu bir dönemde, Bloomberg’in barınakların memnun edici bir hayat sunduğu için insanların ayrılmak istemedikleri yönünde yaptığı bir açıklama şaşkınlık yaratmıştı.

Eşi benzeri görülmemiş yığılma, New York’un yeni barınaklar açmasına neden oldu. Bu barınakların bazıları New York’un en zengin muhitlerinde açıldı.

Bloomberg’in çalışanları, rapora karşılık olarak, devam eden artışın ardındaki temel faktörün New York’un kötü durumdaki ekonomisi olduğunu işaret ettiler.

Ayrıca rapor, barınaklardaki ortalama kalış sürelerinin 375 gün olduğunu gösterdi.

Şubat ayı sonlarında, Bloomberg “kimse sokaklarda uyumuyor” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Bloomberg bu yorumu, evsizlerin kendilerine bir yer tahsis edilmeden önce başka gidecek bir yerleri olmadığını kanıtlamalarını gerektiren yeni bir uygulamanın bir parçası olarak, barınakların şiddetli soğukların yaşandığı günlerde aileleri geri çeviriyor olduğunu iddia eden bir rapora cevap niteliğinde yapmıştı. (turkishny.com)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir