• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Türkiye "Ben Çocuğum Haklarım Var Projesi"ne 130 bin öğretmenle katkı sunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Proje ile çocuklara okulda ve sosyal ortamlarda karşılaştıkları veya karşılaşacakları haksızlıklar karşısında problemleri çözme becerileri öğretiliyor.

Öğrenciler "Ben Çocuğum Haklarım Var Projesi"nde, uzaktan eğitimle katıldıkları drama atölyeleri ile çocuk haklarının bilincine varıyor.

Bu proje, okul öncesi dönemde ve ilkokula devam eden çocukların öğrenmelerinin anlamlı ve kalıcı hale gelebilmesini,  yaşantılar yoluyla öğrenmelerini sağlamak, öğrendiklerini kurgusal durumlarda uygulamalarını gözlemleyebilmek amacıyla çocuk haklarını yaratıcı drama ile öğretmeyi hedefliyor.

Projede görev alan öğretmenler, projenin amacını şu şekilde belirtiyor:

Bu projemizde amacımız sınıfımızdaki öğrencilerimize çocuk haklarını öğreterek okulda, sosyal ortamlarında karşılaştıkları veya karşılaşacakları haksızlıklar karşısında problem çözme becerilerini geliştirmektir. Bunun yanı sıra sosyal ortamlarında başkalarına haksızlık yapmamak, oyun oynarken haksızlık yapmamak, başkasının hakkına girmemek, adil olmak ve sosyal problemlerini konuşarak olumlu bir dille çözme becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Proje sonunda çocukların çocuk haklarını bilir hale gelmesini, çeşitli haksızlıklar karşısında çözüm yolları önerebilmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli problem durumlarına daha kolay ve özgün çözüm yolları bulmalarını, farklı bakış açıları geliştirebilmelerini, başkalarına haksızlık yapmamalarını, adil bir tutum geliştirebilmelerini bekliyoruz. Soyut bir konuyu hayatlarında olan yaşantılarla somutlaştırarak ele almak ve bunu dramanın gücüyle yapmak çocukların yaparak-yaşayarak öğrenmeler elde etmelerini sağlayacaktır. Bu öğrenmeler çocukta etkili ve kalıcı izler oluşturacaktır.

Okul Öncesi Öğretmeni Pınar Kırkulak (Diyarbakır) ile Nazik Çağla Erdem'in (Hatay)  kuruculuğunu yaptığı "Ben Çocuğum Haklarım Var " eTwinning Projesi’nde Bahar Okşan (Elazığ), Demet Sarı (Ordu), Ebru Demirel (Kırşehir), Merve Demirbaşçı (Gaziantep), Nurcan Karayel (Kırıkkale), Rahşan Birsen Şırlatan (Adana), Tuba Aydın (Diyarbakır) ve Yeşim Çetin (Diyarbakır) 5 farklı bölge, 8 farklı ilden 10 ortak eğitimci olarak çalışmalarını yürütüyor.

Projede, okul öncesi öğrencileri sınıflarında, ilkokul öğrencileri uzaktan eğitimle drama atölyelerine katılıyor. Öğretmenlerinin web 2,0 aracı kullanarak hazırladıkları oyunları oynayan öğrenciler, drama etkinliklerine katılmayı ve projeyi çok sevdiklerini dile getiriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir