• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Makarna tüketerek ekmek israfını azaltın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakuş, son günlerde ekmek israfının önlenmesine yönelik sağduyuyu tetikleyen kamusal ve sosyal girişimlerin arttığına işaret ederek, \"Biz de bu girişimlere sağlıklı bir öneri sunuyoruz. Sofralarımıza çok uzun süre dayanabilen makarnayı daha sık dahil edersek hem sağlıklı beslenmiş olur, hem de soframızdan çöpe giden ekmek miktarını aza indiririz\" ifadelerini kullandı.

Ekmeğe göre daha kolay saklanır
Ekmek israfını azaltmak ve daha sağlıklı beslenmek adına makarna tüketiminin alışkanlık haline getirilmesinin önemli çözüm yollarından biri olduğunun altını çizen Karakuş, makarnanın daha çok sevilmesi ve yemek kültürümüzde yerinin pekişmesi için önerilerini şöyle sıraladı: \"Makarnayı ana yemeklerle birleştirerek daha lezzetli sofralar elde edilebiliriz. Yüksek enerji veren, glisemik indeksi düşük ve kompleks karbonhidrat zengini makarna özellikle çocukların sağlıklı büyümesini kolaylaştırır. Ayrıca makarna ekmeye göre daha kolay saklandığı için istediğiniz zaman pişirerek tüketilebilir\" diye konuştu.

Avrupa`daki ekmek ve makarna tüketimine dikkat çeken Karakuş, Avrupa`da ekmek tüketiminin Türkiye`ye göre oldukça düşük olduğunu söyledi. Tüketim alışkanlıklarında ekmeğe daha az yer veren Avrupalıların makarna tüketiminde de Türkiye`nin bir hayli üzerinde olduğunu kaydeden Karakuş, \"İtalya`da yıllık makarna tüketimi 26 kg iken, komşumuz Yunanistan`da 10.5 kg, İsviçre`de 9.3, İsveç`te 9.0, Almanya ve Fransa`da 8.1 kg civarındadır. Türkiye`de ise 6.6 kg. civarındadır. Toplum olarak sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi haline getirmek için, sofralarımızda makarnaya daha çok yer ayırmalıyız\" dedi. (Cihat Kaçar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir