• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Hadi Özışık'tan Ayasofya İmamına Hakaret ve Tehdit!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

14-02-2021

Doğruhaber –Haber Yorum

Ancak mesele İslami ve Ülkenin Bağımsızlığı anlamında sembolik bir öneme sahip olan Ayasofya’nın baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın Laiklik konusunda yaptığı yoruma gelince ne hikmetse CHP’den önce ortaya atılıp ağzını bozan da yine Hadi oldu.

İmam Mehmet Boynukalın, bir vatandaş olarak yeni Anayasa konusunda kendi talep ve düşüncelerini paylaşırken şu ifadeleri kullanmıştı:

"1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslamdı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün."

İmam Boynukalın’ın bu tvitinden sonra kendini boğazına basılmış gibi hisseden Hadi Özışık Laiklik elden gidiyor korkusuyla yayınladığı videoda Ayasofya İmamına verip veriştiriyor.

Özışık;"Sen sadece bir imamsın güzel kardeşim. Burada sana bir görev verdiler. Siyaset yap diye bu görevi sana vermediler. Senin görevin günde beş vakit Ayasofya'ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Tek görevin bu." "Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Gücünü söyle de ona göre hareket edelim. Kimden güç alıp racon kesiyorsun? Boynun devrilsin senin." 

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gücü bu adamı susturmaya yetmiyor mu? Derhal görevden alınmalı." Diyor.

Ölçüsüzce ve seviyesizce açıklamalarda bulunan Özışık, bir yandan imama hakaret ve ithamlarda bulunurken diğer yandan tehdit ediyor.

O da yetmiyor Diyanet’i İmamı görevden almaya davet ediyor.

Doğrusu bu kadarını CHP’liler ve Laikliği din olarak benimseyen azgınlar yapar ancak diyorken, kendini iktidara yakın olarak konumlandırıp her türlü ranttan istifade eden bu tür insanların hala el üstünde tutulmaları anlaşılır bir şey değil.

“En tehlikeli insan senden görünüp senin aleyhine faaliyet gösterendir!” derler ya bu da ona benziyor.

Özışık iktidara yakın görünerek iktidarın sağladığı rüzgarla yelkenlerini(!) doldururken bu hadisede olduğu gibi gerçek anlayışını da izhar ediyor.

Yaşam tarzı olarak LAİKLİĞİ benimsemiş olması onun bileceği bir şey ancak Laiklik adına Mütedeyyin insanlara sadece bir tvitinden dolayı bu kadar insafsızca saldıran birine karşı dikkatli olmak gerekir.

Hadi Özışık her ne kadar yayınladığı videoyu tepkiler üzerine yayından kaldırmışsa da bu onun zihniyetinin değiştiği anlamına gelmez.

Bu haberler de ilginizi çekebilir