• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Edirne'de beklenen kar yağışı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silivri'de akşam saatlerinde başlayan kar şiddetini artırdı. Yağışın başlaması ile birlikte 40 rakımda sıcaklık -1.7 dereceye düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul başta olmak üzere birçok il için son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı geldi.

İstanbul'da beklenen kar yağışı, dün itibarı ile Avrupa Yakası'ndan giriş yaptı. Şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken iç kesimlerde sulu kar yağışı oldu.

Kar yağışının bugün itibarı ile şiddetini arttırması beklenirken Meteoroloji'den flaş uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu tahminlerine göre, İstanbul'da beklenen şiddetli kar yağışı bu gece itibarı ile şehir genelinde etkisini gösterecek. MGM, yağışlar için saat verirken kar yağışının 6 gün süreceğini bildirdi. Öte yandan, Meteoroloji uzmanlarından da çok önemli uyarılar geldi.

Kastamonu Valiliği, "turuncu" kodlu kar uyarısında bulundu.

Ayrıca kıyı Ege ve Batı Karadeniz'de sağanak ve yoğun kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Kastamonu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Abana, Ağlı, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Devrekani, Doğanyurt, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler ve Şenpazar ilçelerinde 20-50 santimetre arasında yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Açıklamada, buzlanma ve don nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksama, kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar, yer yer tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de etkili olacak sağanağın, İzmir geneli ile Manisa'nın güney ve batısında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Bölgede sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yarın öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz Bölgesi genelinde görülecek kar yağışının da zamanla etkisini artırarak pazartesi gece saatlerine kadar yoğun olması bekleniyor.

Bölgede yaşayanların, buzlanma ve dona bağlı olarak ulaşımda aksamalar, kıyı kesimlerde kuvvetli rüzgar ile yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir