• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Aşılamada  ikinci aşama başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi' takvimi planlandığı gibi işliyor. Toplumsal bağışıklığın kazanılması için hayata geçirilen strateji kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ilk doz aşıları yapılıyor.

Aşı takvimine göre, birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların aşılanmasıyla birlikte aşılama takviminde birinci aşama tamamlanarak ikinci aşamaya geçilecek.

Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda kritik kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesini sağlamak ve topluma örnek olunması amacıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın davetinin ardından, hafta sonundan itibaren başta kabine üyeleri olmak üzere üst düzey devlet yöneticileri aşılanacak.

Şubat sonuna doğru öğretmenlere de özellikle yüz yüze eğitime geçilecek sınıflar için aşılama başlayacak.

Birinci aşama 65 yaş ve üstü vatandaşların aşılanmasıyla tamamlanacak

Aşı takvimine göre, birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların aşılanmasıyla birlikte ikinci aşamaya dahil olanların aşılanmasına geçilecek.

Aşı takviminin ikinci aşamasının A grubunda, hizmetlerin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları yer alacak. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri gibi), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar bulunuyor.

50-64 yaş aralığı ikinci aşamada Covid-19 aşısı olacak

Takvime göre, 50-64 yaşlarındaki bireyler de ikinci aşamada Covid-19 aşısı olacak.

Üçüncü aşamada ise öncelikle kronik hastalığı bulunanlara aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bunu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek.

Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

Randevu oluşturma

Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, "mhrs.gov.tr", "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden alınabiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir