• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Köylüler arazilerine sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkeze bağlı Zorköy ve Sıgerka köyü sakinleri, 60 yıl boyunca kullandıkları 3 bin dönümlük hazine arazisinin bazı kişiler tarafından sahte tapu çıkarılarak ellerinden alındığını ileri sürmüşlerdi. Köy sakinleri, askerlerle birlikte Kirpi ve Akrep tipi araçlarla araziyi keşfe gelen yetkililere karşı etten set kurarak, köylerindeki arazilerinin incelenmesine izin verilmedi. Bunun üzerine inceleme ekibi ve askerler keşif yapmadan geri dönmek zorunda kaldı.


Konuyla ilgili İLKHA`ya açıklamalarda bulunan köy sakinlerinden Bayram Çakır, 60 yıl boyunca kullandıkları arazileri hiç kimseye vermeyeceklerini hatırlatarak, ne pahasına olursa olsun arazilerine sahip çıkacaklarını kaydetti.


Köylerinde bulunan 3 bin dönümlük arazinin hazine arazisi olduğunu ve kimsenin tapulu malı olmadığını ileri süren Çakır, \"Bizler köyde 900 hane olarak ikamet ediyoruz. Yaklaşık 60 yıl boyunca bizler köyümüzde yaşadık ve hiç kimse gelip buralarda tapulu arazimiz var demedi. Şuan da bazı kişiler Maliye ve Milli Emlak`a gizlice gidip kendi üzerlerine tapu çıkarmışlar.


Bugün gelip araziler üzerinde keşif yapmak istediler. Bizler her ne pahasına olursa olsun arazilerimizden vazgeçmeyeceğiz. Gerekirse burada canımızı feda edeceğiz. Yetkililer bizim sesimizi duysunlar. Bizim gidecek bir yerimiz yoktur. Bizler 60 yıldır bu arazilerden geçimimizi sağlıyoruz\" dedi.


Bir başka köy sakini olan Cemal Hamarat ise, köyde doğup büyüdüğünü ve 60 yıl boyunca araziyi kullandıklarını belirterek, bazı kişilerin kendi çıkarları uğruna arazilerini ellerinden almak istediklerini vurguladı. Hamarat, \"Şimdiye kadar arazilerimizde kimsenin bir tapusu yoktu ve şimdi birileri gelip oraya kendi malıymış gibi el koymak istiyor. Arazilerimizi keşfe gelmişler. Bizler buna kesinlikle müsaade etmeyiz. Burada büyüdük ve arazilerimiz uğruna gerekirse canımızı vereceğiz\" ifadelerini kullandı.


Köylüler, sorunlarının çözülmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini ve hiç kimseyi köylerine sokmayacaklarını ifade ettiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir