• DOLAR 32.226
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2512.715
  • ...
Manisa `1. Üniversite Tanıtım Fuarı`na hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kaya Doğan bu sabah basına verdikleri kahvaltı ile Manisa da ilk kez düzenlenecek olan "Üniversiteler Tanıtım ve Tanışma Fuarı" hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Kaya Doğan konuşmasında, "İl Milli Eğitim Müdürümüze Fuar konusundaki fikrimizi söyledik. Sağ olsunlar böyle bir etkinliğin faydalı olacağını, destek vereceklerini söylediler. Bizde buna istinaden okulumuz idaresi ve rehber öğretmenimiz Barış Yılmaz ile bu organizenin içerisine girdik. Şu an itibari ile 21 üniversite, Mart 20-21 tarihlerinde Manisa Kültür Sitesinde tanıtımlarını yapacaklar" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Belediyemiz ve Dündar Çiloğlu Lisemiz ile Mesir Şenlikleri etkinlikleri çerçevesinde, Manisa`mızdaki liselerin Türkiye`deki üniversitelerle tanışma ve tanıtım fuarının ilki için toplantı yaptık. Bilindiği üzere üniversiteye gidecek öğrencilerimizin tercih yapmaları çok önemli. Bazen Üniversiteyi tanımadığından yanlış tercih yapabiliyor, bazen puanlama sistemini bilmediğinden yanlış yapabiliyor, bazen değişik faktörler yanlış yapmasına sebep olabiliyor" dedi.

Manisa`da geçen yıl herhangi bir üniversiteye giremeyen ve bu yıl 12. Sınıflar ile sınava girecek 17 bin öğrencinin bulunduğu sanılıyor. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir