• DOLAR 32.398
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2399.505
  • ...
Sungulular Kur`an Kursu istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`un Sungu Beldesinde Kur`an Kursu olmadığı için halk, taziye evinde Kur`an dersi alıyor. Kur`an dersi almak isteyen çok kişi olmasına rağmen Kur`an kursları olmadığı için çocukların internette, büyüklerin ise kahve köşelerinde zamanlarını boşa harcadıklarını belirten Sungulular, daha rahat bir ortamda ders alabilmeleri için hayırsever iş adamlarından kendilerine bir Kuran Kursu yapmalarını istedi.

Beldede M. Emin Çiftçi Hoca`nın organize ederek başlattığı ders halkasına, 7`den 70`e onlarca kişi katılıyor. Konuyla ilgili konuşan Çiftçi, Kur`an-ı öğrenip öğretmekten ve insanları bire bir Allah ile konuşturmaktan daha güzel bir şeyin olmadığını belirterek, "Daha önce bu yönde yaptığımız çalışmalar hep çocuklara yönelikti. Bu kez bunu biraz daha geliştirdik ve bu ders programını büyüklere yönelik yaptık. Fakat yer konusunda sıkıntı çektiğimizden derslerimizi iki grup halinde yapmak zorunda kalıyoruz. Bizim dileğimiz daha çok insana ulaşmaktır. Fakata yerimiz olmadığı için taziye evini kullanarak bu hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Bu halkın Kur`an`la tanışması gerekir ve bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerekir` dedi.

Birçok insanın zamanlarını kahve köşelerinde boşa geçirirken, kendilerinin gelip taziye evinde Kur`an öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen belde sakinlerinden Alican Yetkin (66), "Herkes kahve köşelerinde zamanını boşa geçirirken, biz gelip burada zamanımızı Kur`an okuyup, öğrenmekle geçiriyoruz. İstediğimiz, büyük bir Kur`an Kursunun yapılmasıdır. Kur`an`a yeni başladım, şu an Kur`an`ı rahat bir şekilde okuyabiliyorum" dedi.

Kur`an dersi sayesinde çocuklarının internet köşelerinden kurtulduğunu belirten belde sakinlerinden Teyfik Yalçın, "Çok talep var, fakat yerin dar olması nedeniyle insanlar ders almaya gelemiyorlar. Allah nasip etti, birçoğumuz kahve köşelerinden kurtulup, burada Kur`an öğrendik. Birçok kişi olgun yaşına rağmen Kur`an öğrendi. Burasının taziye evi olması nedeniyle bir taziye olduğu zaman derslerimiz üç gün boyunca aksıyor. Bu faaliyetin beldemizin Kur`an`la tanışması adına çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle imkânları olan hayırsever iş adamlarından yardım talebinde bulunuyoruz" dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir