• DOLAR 32.723
  • EURO 35.271
  • ALTIN 2450.38
  • ...
`israil`in Otobüs Uygulaması Irkçılık, Lanetliyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İsrail`in Mescid-i Aksa çevresinde yaptığı çalışmalarda tarihi binaları yıktığı iddialarıyla ilgili soru üzerine tarihi eserlerin bütün insanlığın ortak eserleri olduğunu ifade etti.

Bozdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

``Buna bütün dünyanın sahip çıkması lazım. Bugün Mali`de tarihi eserler yıkılırken sesini yükseltenlerin, aynı şekilde İsrail`de tarihi eserler yıkıldığı zaman da aynı şiddette ve şekilde, gür biçimde buna `hayır` demeleri ve karşı durmaları elbette gerekir. Biz dünyanın neresinde olursa olsun tarihi eserlerin yıkılmasından yana değil yaşatılmasından yanayız, onların korunmasından yanayız. Tabii Kudüs`te de İsrail`in başka yerlerinde de hakeza binlerce yıllık geçmişi olan eserlerin, yüzlerce yıllık geçmişi olan eserlerin yok edilmesi fevkalade yanlıştır. Bunu yaşatmak esastır. Tabii umarım ki İsrail hükümeti bu noktada, `basında yer alan haberler doğru değildir` diye bir açıklama yapar veya eğer o haberler doğruysa bunu engelleyici bir adım atar.``

Lanetliyorum

Bozdağ, İsrail`de ``Filistinli işçilere ayrı otobüs`` uygulamasıyla ilgili soruya ise ``Otobüslere insanların bir kısmının, İsraillilerin dışında olanların bindirilmemesi çok açık bir ırkçılıktır, çok açık bir ayrımcılıktır. Bütün dünyanın gözü önünde bunun yapılıyor olmasını ben buradan lanetliyorum ve kınıyorum`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir