• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Zam bekleyen işçilerin maaşları düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Özelleştirildikten sonra Aksa Elektrik tarafından alınan Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) çalışanları, iki yıla yakın bir süredir maaşlarına zam yapılmadığını ileri sürerek, emeklerinin karşılığının verilmediğini savundu.

 

İki yıla yakın bir süredir Fırat Elektrik bünyesinde bulunan Arıza, Onarım ve Bakım (AOB) işlerinde çalışan işçiler, iki yıldır zam alamadıklarını belirterek yetkililerden duyarlılık bekliyor.

 

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen işçiler, iki yıldır çok zor şartlar altında çalıştıklarını, fakat verdikleri emeğin karşılığını alamadıklarını dile getirerek, \"İşimizi severek yapıyoruz. Fırat Aksa`ya geçmeden önce taşeron firmada her 6 ayda bir zam alıyorduk. Üç yıl önce maaşımız taşeron firmadayken 1050 TL civarındaydı. Aradan üç yıl geçti. Şimdi aldığımız ücret bunun altında. Amirlerimiz sürekli maaş ayarlaması yapılacak dediler. En son dün almamız gereken maaşı alamadık. Yetkililer bize \"Maaş ve mesai ayarlaması yapılıyor, o yüzden yarın alacaksınız\" dediler. Bugün maaşımızı aldığımızda şok yaşadık. Zam yok, maaşında düşüş olan arkadaşlarımız bile var. Arızaya gidiyoruz, bakıma çıkıyoruz, fatura yatırmayanların elektriklerini kesiyoruz, kaçağa bakıyoruz, geceleri en uzak köylere gidiyoruz ama emeğimizin karşılığını bir türlü alamıyoruz. Yetkilerden bu konuya eğilmelerini ve şirket sahiplerimizin insaflı davranmasını bekliyoruz. Allah aşkına bin lira ile nasıl geçinilir\" dediler. (İbrahim Meydanoğlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir