• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Devlet Geçmişiyle Yüzleşmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Beş Minare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer gündeme dair yaptığı açıklamada, "Hükümetin başlatmış olduğu sürecin kalıcı bir hale gelmesi için, Türkiye`de barışa ve demokrasiye inanan, halkların kardeşliğini ve eşitliğini esas alan insanların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin seslerini yükseltmeleri gerekiyor. Türkiye`nin Kürt sorununu çözmesi halinde Ortadoğu`nun en güçlü, dünyanın da her açıdan en güçlü ülkeleri arasına gireceği aşikârdır. Bu ülkede savaş çığırtkanlığı yapanların aksine sesimiz daha gür çıkmalıdır. Aksi takdirde bu trende kaçabilir" ifadelerini kullandı.
 
"Savaş bazı Emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürmektedir"
Açıklamasının devamında, devletin geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşip Kürt halkının sesine kulak vermesi gerektiğini belirten Durer, "Devlet Kürtlere yaptığı baskılar, zulümler ve işkencelerle yüzleşip Kürt halkının gönlünü almalıdır. 28 Şubat sürecinde işkenceye maruz kalmış bir Kürt genci olarak söylüyorum, özelikle bazı Kürtler şunu bilmelidir ki, bu savaşın kimseye bir hayrı yoktur. Bu savaş sadece bazı emperyalist güçlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Silah tüccarlarının daha da büyümesini sağlamaktan başka bir amaca hizmet etmiyor, etmeyecektir" şeklinde konuştu.
 
Milliyetçi reflekslerden kendimizi arındırmalıyız
"Milliyetçi reflekslerle hareket edenler de şunu iyi bilmelidirler ki, bu sorunun çözülmesi durumunda Türkiye, Ortadoğu`nun en güçlü, dünyanın da güçlü ülkelerinden biri haline gelecektir. Bu sebeple bu milliyetçi reflekslerden kendimizi arındırmalıyız" diyen Durer, Türkiye`de başta sivil toplum örgütleri olmak üzere, siyasi partilerin, medyanın ve her kesimden insanın sürece destek vermesi gerektiğini bildirdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir