• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Akit `Hizbul Vahşet` Manşetlerine Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın üç günlük Suudi Arabistan ziyareti heyetinde bulunan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ile Yeni Akit gazetesi Ankara Temsilcisi Yener Dönmez arasında geçen ilginç bir diyalog medyaya yansıdı.

Yener Dönmez, BDP`li Canan`a önce imralı tutanaklarının basına sızdırılmasıyla ilgili sorular yöneltti. Ardından Canan`a PKK`nin kendisinin aşiretinden haraç alıp almadığını sordu. Canan sorulara cevap verirken, AK Parti hükümetinin kültürel haklar alanında ciddi adımlar attığını belirterek, "Evet önemli adımlar atıldı. Neden bu zamana kadar beklendi? Neden 80 yıl boyunca bu insanların hakları elinden alındı. Şimdi verildi diyorsunuz peki geçmişte gasp edilen haklarımız ne olacak? Sadece bizim haklarımız gasp edilmedi, Müslümanların da hakları gasp edildi. Bu gün bu sonuç o gasp edilen hakların bir sonucudur" diye konuştu.

BDP`li Canan`ın "Bu ülkede Kürtler gibi Müslümanların da hakları gasp edildi" sözlerinden hareketle muhatabına dağa çıkarak hak aramanın yanlış olduğunu benimsetmek isteyen Dönmez, Canan`a "Peki Müslümanlar haklarını dağa çıkarak, silaha sarılarak mı aradı" diye sordu. Canan da muhatabına dönemin içişleri bakanı Sadettin Tantan tarafından delilsiz ve mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan “domuz bağı” efsanesiyle, “Müslümanlar da domuz bağıyla insanları katlettiler ama” diye karşılık verdi.

Dönmez, bugün bunun iftira olduğu herkesçe bilindiği halde, o dönem karanlık odakların emrinde çalışan medya gruplarının bu ve benzeri iftiraları manşetten vermesiyle oluşturulan puslu havada, 10 binlerce Müslümanın genç yaşlı demeden gözaltına alınıp işkencelere tabi tutulduktan sonra cezaevlerine atılmasının vebalini üstlenerek, o dönem atılan “Hizbul Vahşet” manşetlerine şu sözlerle sahip çıktı: "Akit gazetesi olarak bunu da asla tasvip etmediğimizi, o dönem “Hizbul Vahşet” diye manşet attığımızı hatırlatarak, “Peki siz PKK için aynı şeyi söyleyebilir misiniz” diye sorduk. BDP’li Canan bu soruya da cevap veremedi, sessiz kaldı." (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir