• DOLAR 34.159
  • EURO 37.195
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Öğrenciler telekonferansla yazarlarla buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Doğu Anadolu Okuyor Projesi kapsamında İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla okur ile yazar buluşması, yazar Sadık Yalsızuçanlar`ın katılımıyla Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Öğrencilere hayatından kesitler sunarak, okuma alışkanlığının önemi anlatan Yalsızuçanlar, çocuklara bolca kitap okumalarını tavsiye etti.

 

Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansın ardından öğrenciler, Yalsızuçanlar`la hatıra fotoğrafı çektiler.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan il Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz proje döngüsünün öğrenci motivasyonu açısından büyük bir güç olduğunu belirterek, \"Doğu Anadolu Okuyor projesi kapsamında 100 bin öğrenci, 100 bin kitap ve 100 yazarımızla buluşacak. Geçen yıl Kasım ayında Selahattin Yaylamaz hocamızla öğretmenlerimizi buluşturduk.\" dedi.

 

Projenin startını buradan verdiklerini ifade eden Korkmaz, \"Bu dönem sonuna kadar asgari 30 yazarımız daha gelecek ve öğrencilerimizle buluşacak. Mart ayında ünlü yazar Halit Ertuğrul bizimle buluşacak. Öğrencilerimizden sonra öğretmenlerimizle görüşecek. Sadece Bitlis`te bulunan öğrenciler değil, 10 ilde bulunan öğrenciler, uzaktan eğitim sistemi bağlantıları ve telekonferans sistemi ile yazarımızı dinleyebilecek\" şeklinde konuştu.

 

Aynı anda 30 bin öğrenciyi yazarlarla buluşturduklarını belirten Korkmaz, \"Bitlis`te bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 24 ay boyunca devam edecek. Bitlis gibi kışı çetin ve sosyal etkinliklerin çok az olduğu bir yere dünyaca ünlü yazarları getirmek çok büyük bir emek gerektiriyor. Burada öğrencilerimize maksimum düzeyde ne kadar bilgi verebiliriz düşüncesindeyiz. Gelen her yazarımız en az iki seminer verecek\" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir