• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
Gazze’deki şehit ailelerinden  Abbas yönetimine karşı açlık grevi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFGANİSTAN – İşgal rejiminin ambargosu altında varlık mücadelesi veren Gazze Şeridi’nde faaliyet gösteren Şehit ve Gazi Aileleri Milli Komitesi, zulümlerin son bulması talebiyle şehit yakınlarının açlık grevine başlayacağını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan Şehitler Komitesi yetkilileri, şehit ailelerinin, Ramallah’ta bulunan hükümet ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın, yardım paralarının ödenmesi hususundaki haklı ve adil taleplerine yanaşmamaları sebebiyle açlık grevi kararı aldıklarını belirtti.      

Komite, FKÖ'ye bağlı Şehit ve Gazi Ailelerinin Bakımı Vakfı'nın Gazze'deki genel merkezi önünde toplanan çok sayıda mağdurun, kesilen mali yardımları ödenmesi amacıyla düzenledikleri eylemlere devam ettiğini ifade etti.

Normal şartlarda Şehit ve Gazi Ailelerinin Bakımı Vakfı, işgalci israil ordusunun saldırılarında şehadet makamına vasıl olan ya da yaralanan Filistinlilerin ailelerine aylık maaş veriyor.

Diğer taraftan Şehit ve Gazi Aileleri Milli Komitesi Sözcüsü Ala el-Beravi, işgalci israil'in ambargosu altında kaderine terk edilen Gazze Şeridi'ndeki şehit ailelerine uygulanan Filistin Yönetimi yaptırımlarının halen devam ettiğini ve durdurulmadığını teyit etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamada bulunan el-Beravi, maaşları kesilen ve yıllardır maddi ödeneklerini alamayan şehit ailelerinin, haklı talepleri yerine gelene dek açlık grevlerini sürdüreceklerini bildirmişti.,

Onlarca şehit ailesi, FKÖ'ye bağlı Şehit ve Gazi Ailelerinin Bakımı Vakfı’nın Gazze'deki genel merkezi önünde iki haftadır kurdukları çadırda 2019’un başından beridir kesilen maddi yardımların ödenmesini talep ediyor.

Açıklamalarında el-Beravi, işgalci israil’in 2014’te Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen şehit ailelerine herhangi bir yardımın yapılmadığını ve o günden beri Filistin makamlarının önünde protestoların yapıldığını ancak hepsinin sonuçsuz kaldığını vurgulamıştı.

İşgal güçlerinin saldırılarında şehit edilen ya da yaralanan Filistinlilerin ailelerine aylık maaş veren Şehit ve Gazi Ailelerinin Bakımı Vakfı, 2 bin 700 şehit ve gazi ailesine yaptığı maddi yardımları Ocak 2019'da hiçbir gerekçe göstermeden kesti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir