• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Bakan Selçuk'tan "yüz yüze eğitim" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) online düzenlenen "Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı"nda konuştu.

Programda öğretmenlere hitap eden Bakan Selçuk, öğretmenlerin, salgın sürecinde büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

15 Şubat Pazartesi itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağını hatırlatan Selçuk, ihtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak öğretmenleri ve çocukları en güvenli şartlarda sınıflarda buluşturmak için çabaladıklarını ifade etti.

Temel gayretlerinin ve ilkelerinin, deneyimler ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek olduğunu söyleyen Selçuk, "Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10'uncu sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız birlikte. Ayrıca bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ediyoruz. Bu kayıpları gidermek için öğrencilerimize gerekli desteği vermek üzere planlamalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda bu konudaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız." dedi.

1 milyon 373 bin 454 öğretmenin bireysel ve mesleki gelişim eğitimlerine katıldığını aktaran Bakan Selçuk, "Eğitimlerin uzaktan oluşu, bu süreçte bizlere avantajlar da sağladı. Yüz yüze eğitime kıyasla çok sayıda öğretmenimiz farklı eğitimlere katılma imkanı buldu, kendini geliştirdi, uluslararası geçerliliği olan sertifika sahibi oldu. Yarıyıl tatili ve 8-12 Şubat'ta mesleki çalışma döneminde 40 mesleki gelişim eğitimini uzaktan eğitim sistemi üzerinden 400 bin öğretmenimizin başvurusuna açtık." diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir