• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
39 yaşındaki Kürt yazar 70 ciltten oluşan 15 kitap yazdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) döneminde başlatılan karantina uygulamalarını fırsata çeviren Rebwar Ramazan Barzani, çalışmalarını yoğunlaştırarak yarım kalan kitaplarını tamamladı. Barzani, bugüne kadar basıma hazır 70 kitap yazdı.

Rûdaw’a konuşan yazar Barzani, “Şu anda 70 kitabım da yayınlanmaya hazır. Kültür ve Gençlik Bakanlığı’ndan izin belgesini de aldım” dedi.

Barzan Enfali ile ilgili çalışmalar yürüten Rebwar Barzani, “Karantina ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde çalışmalarımı yoğunlaştırarak, bilgi ve belgeler toplamaya başladım. Barzani Enfali ve Barzanilerin tarihi ile ilgili birkaç kitap yazmaya başladım. Şu anda matbaada 70 kitabım da basılmaya hazır. Ancak sponsor olmadığı için hepsinin basılması biraz zaman alacak” ifadelerini kullandı.

Genç yaşta bu kadar çok kitap yazmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barzani, büyük bir kitaphaneye sahip olduğunu ve daha önceden elinde bir çok bilgi ve belge bulunduğunu söyledi.

Yıllardır yaptığı bütün çalışmaları topladığını belirten Barzani, sözlerine şunları ekledi:

“Günlük en az 7-8 saat çalışıyorum. Ama karantina sürecinde 15 saat çalışmaya başladım. Kitaplarımın bir kısmı daha önceden hazırdı ancak eksikliklerinin giderilmesi gerekiyordu. Karantina dönemini fırsata çevirerek büyük çaba ve zorlukların ardından tamamladım.”

Kültür ve Gençlik Bakanlığı da kitapların basım iznini onaylayarak matbaaya gönderdi. Barzani’nin 15 kitabı 70 ciltten oluşuyor.

Kültür ve Gençlik Bakanlığı Yayım Komisyonu Başkanı Serbaz Cewher, “İlk kez bir yazar bütün kitapları için toplu izin başvurusunda bulundu. Kitapları kurumumuz tarafından incelendi ve onaylandı. Yazar istediği zaman yayımlayabilir” diye konuştu.

Rebwar Ramazan Barzani

1982 yılında Erbil’in Kuştepe ilçesindeki toplama kampında dünyaya gelen yazar, 1983 yılındaki Barzan Enfali’nde babası, iki dedesini, bir amcasını ve iki dayısı ile birlikte köyünden 150 yakınını kaybetti.

Selahaddin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Edebiyat Bölümü mezunu olan Barzani’nin, Barzan Enfali’ni anlattığı kitabı 2013 yılında Kürtçe, Arapça ve İngilizce yayımlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir