• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...

Enflasyon baskısıyla pazarda ve markette gıda ürünlerine zam üzerine zam gelirken birtakım üç kağıtçılar gramaj oyunlarına başladı.

Fiyat artışı yüzünden markete pazara çıkmaya korkan vatandaşa gramajı düşürülmüş ürünler uygun fiyatlı diye satılıyor.

Raflarda fiyatı uygun gören vatandaş ürünün gramajına bakmayabiliyor. Son yapılan denetimlere göre Yağdan peynire, temizlik ürünlerinden çaya birçok üründe gramaj hilesi yapıldığı anlaşıldı.

ÇAY VE YAĞDA GRAMAJ OYUNU
Raflardaki bu duruma örnek vermek gerekirse 1000 ve 500 gram olan çay paketleri 900 ve 400 gram olarak değişti. Ardından 5 litre olarak alışageldiğimiz ayçiçek yağı 4 litre olarak raflarda yer aldı. Çikolatadan çereze, peynirden et ve et ürünlerine kadar birçok üründe gramaj azaltarak gizli zam yapan fırsatçı sayısı arttı.

HİLE YAPANA CEZA VAR
gıda fiyatlarındaki artışa bir çözüm bulunması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat verilirken Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Bakanlık aldığı kararla ürünlere, 'kilogram fiyatı' yazılması mecburiyeti getirse de bu da fırsatçıları durdurmadı ve sonunda "gram gram hile" davranışında bulunanlara cezai yaptırım hamlesi geldi. Söz konusu yaptırım doğrultusunda vatandaşı mağdur eden esnafa 114 bin 326 liraya varan idari para cezası verilmesi uygulaması başlatıldı.