• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kur`an İlimleri Derneği Binası Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Elazığ`da Kur`an İlimleri Derneği (EKİDER) binasının açılışı yapıldı. Dualarla yapılan açılışın kurdelesi Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve kanaat önderleri tarafından kesildi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kur`an-ı Kerim okundu, dernek hakkında bilgiler verildi.

Derneğin kurucu üyelerinden Hafız Emrah Seçer, hedeflerinin adam yetiştirmek olduğunu belirterek, "Hedefimiz Ümmetin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazların, maddi bunalımların, ahlaki yozlaşmaların karşısında duracak olan adamlar yetiştirmektir" dedi.

Dünya iyiliği emredip, kötülükten sakındıracak bir sese muhtaç
Dünyanın iyiliği emredecek ve kötülükten sakındıracak bir sese muhtaçtır diyen Seçer, "Bizler o ses olma adına, o sesin insanlarını yetiştirme adına bu işe başladık. Üstadımız Seyyid Kutub`un dediği gibi, `Biz sineklerin ve böceklerin yaşadığı bir davayı yaşayamayız.` Köprü altında tiner ve bali, tribünlerde ise oley çeken bir çocuğu kazanabilir miyiz, dedik. Kahvehanelerde, kumarhanelerde, meyhanelerde bir insan daha çıkarabilir miyiz diye bu işin içerisine girdik" ifadelerini kullandı.


Bu bina maddi ve manevi hastalıklara şifa olacak
Açılışta konuşan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, dernek binasının daha önce hastalara şifa dağıtan bir hastane olduğunu belirterek, "Bu bina maddi ve manevi hastalara şifa olacak bir mekân olarak düzenlenmiş. Bizler elimizden geldiği kadar EKİ-DER in yanında olacağız, arkasında bulunacağız" dedi.

Gençlerin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor
Gençlerin üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirten Milletvekili Zülfü Demirbağ ise, "İnternet kâfeler, bilgisayarlar menfi yönde kullanıldığında gençler üzerinde büyük tahribatlar oluşturuyor. Kuran ilimleriyle, İslam ilimleriyle inançlı gençliğin yetişmesi her zamankinden daha elzem duruma gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Program yapılan dua ve ikram edilen yemekle son buldu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir