• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ozan Kabak Liverpool'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Premier Lig devi ve son şampiyonu Liverpool, milli futbolcumuz Ozan Kabak'ı kiralık olarak renklerine bağladı.

20 yaşındaki genç stoper, 2019 yılında Galatasaray'dan transfer olduğu Stuttgart'ta başarılı bir performans sergilemiş ve ardından Schalke 04'ün yolunu tutmuştu.

Mavi-beyazlı formayla 42 maça çıkan milli yıldızımız, bu karşılaşmalarda 3 kez gol sevinci yaşamış ve bir kez de arkadaşlarına gol pası vermeyi başarmıştı.

Ozan Kabak, Liverpool tarihinde forma giymiş 3. Türkiye asıllı futbolcu olacak. Daha önce, bir başka milli yıldızımız Nuri Şahin, 2012-2013 yıllarında Anfield Road'da boy göstermişti. Türkiye asıllı forvet Samed Yeşil de, Kırmızılar adına iki maçta mücadele vermişti.

Klopp'tan Ozan Kabak'a övgü

Liverpool'un Alman teknik direktörü Jürgen Klopp, sezon sonuna kadar kiraladıkları Ozan Kabak'ın "çok büyük bir yetenek" olduğunu ve birlikte çalışmayı "dört gözle" beklediklerini belirtti.

Liverpool'un resmi web sayfasında açıklamalarına yer verilen Klopp, Ozan Kabak'ın genç yaşta Almanya'ya transfer olduğunu ve kimsenin onun "büyük yeteneği" konusunda şüphesinin bulunmadığını kaydetti.

Klopp, "O, sadece 20 yaşında. Almanya'da iki takımda görev aldı. Futbolcusu olduğu Schalke 04 ligde kötü durumda. Ozan için gerçekten iyi bir an olduğunu düşünüyorum çünkü dünyadaki her oyuncu gibi istikrarlı bir takıma ihtiyacınız var ve biz bunu sunabiliriz. Biz onun için uygun bir futbol adımıyız." ifadelerini kullandı.

Ozan Kabak'ı "çok büyük bir yetenek" olarak niteleyen Klopp, genç futbolcuyla çalışmayı dört gözle beklediklerini bildirdi.

Kaynak: TRT Spor

Bu haberler de ilginizi çekebilir