• DOLAR 32.267
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2402.332
  • ...
Çağrı-Der`den ödüllü siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde coşkuyla kutlanan Kutlu Doğum öncesinde platforma üye dernekler hazırlıklarını tamamlıyor. Solhan`da faaliyet gösteren ve platforma üye olan Çağrı-Der de, yaptığı açıklamayla etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
 
Açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformunun geleneksel olarak yapılan Kutlu Doğum siyer sınavının 26 Mayıs`ta yapılacağı, başvuruların 1 Mart`ta başladığı ve başvuruların 15 Mayıs`ta sona ereceği belirtildi.
 
Sınavın iki kategoride yapılacağının ifade edildiği açıklamada, "14 yaş ve altı olan birinci kategori için sınavın kaynak kitabı, Dua Yayıncılıktan çıkan Mehmet Ali Gönül`ün "Sevgili Peygamberimiz" adlı kitabıdır. Bu kategoride ülke geneli ilk 30`a giren yarışmacılar, ülke içindeki kutsal mekânlara yapılacak gezi turu ile ödüllendirilecektir. Ayrıca bu kategoride il genelinde ilk üçe giren yarışmacılar sürpriz hediyelerle ödüllendirileceklerdir. Yarışmanın 14 yaş ve üstü olan ikinci kategori için sınav kaynak kitabı, Peygamber Sevdalıları Platformunun hazırlamış olduğu "Nebevi Davet" kitabıdır. Bu kategoride ülke geneli ilk 50`ye giren yarışmacılar umre ile ödüllendirilecektir. Ayrıca bu kategoride il genelinde ilk üçe giren yarışmacılardan birinci olana tam altın, ikinci olana yarım altın ve üçüncü olana çeyrek altın verilecektir" denildi.
 
Açıklamada, başvuru formlarının dernek merkezinden temin edilebileceği gibi, Vuslat Döner ve İstanbul Ucuzluk Pazarından da alınabileceği ve sınavın yerinin sınav tarihine yakın bir zamanda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
 
Salavat kampanyası
Nisan ayında yapılacak Kutlu Doğum programının daha güzel, daha verimli, daha feyizli ve daha bereketli geçmesi düşüncesiyle salâvat kampanyasının başlatıldığı belirtilen açıklamada, "İnşallah bu hayırlı kampanya ile gündemimiz değişecek, dilimizi gıybetten, boş konuşmaktan ve kötü söz söylemekten alıkoyarak, dilimizi zikre alıştırıp Allah-u Teala`yı ve Resulü`nü zikredeceğiz." denildi.
 
Açıklamada çekilen salavatların ve okunan Kelime-i Tevhit, hatim, Yasin ve kısa sürelerin, Kutlu Doğum kapsamında yapılacak programda Resullulah`ın (a.s.) aziz ruhuna teslim edileceği belirtildi.
(Muhsin Barış - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir