• DOLAR 32.296
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2443.359
  • ...
Azim-Der Suriyeli Mültecilere Sahip Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta faaliyet gösteren Midyat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AZİM-DER), ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet nedeniyle Türkiye`ye sığınan ve ilçedeki Orta Çarşı Mahallesi`nde kalan Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı.
 
Azim-Der tarafından organize edilen Suriyeli vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasında toplanan gıda, giyim ve ev eşyası sığınmacı 8 aileye evlerinde teslim edildi. Dernek gönüllüleri, yaptıkları yardımları muhtaç vatandaşların adreslerine teslim ederken yardım alan aileler derneğe ve yardımda katkısı olan hayırseverlere dualar ettiler.
 
Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan Azim-Der, Yardım Komisyonu üyelerinden Galip Çelik, muhtaç ve mağdur durumda olan Suriyeli sığınmacılara her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Suriyeli aileler kardeşimiz ve misafirlerimizdir. Misafirlerimizi de en güzel şekilde ağırlamak için gerekeni yapıyoruz" dedi.
 
Dernek üyelerinin ve hayırsever vatandaşların maddi imkânları dâhilinde muhtaç vatandaşlara yardımda bulunduklarını söyleyen Çelik, yardım kampanyası sırasında Midyat halkının büyük desteğini gördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Yanı başımızda sınırda yaşanan olaylardan dolayı Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Yardım için oluşturulan gezici ekipler, aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiler. Belirlenen ihtiyaçlar, derneğimiz ve kardeş ailelerin desteğiyle karşılanıyor. Dernek üyelerimiz ve hayırsever esnaf ve vatandaşlar tarafından vatandaşlara verilmek üzere 2 adet çamaşır makinesi, 2 adet buzdolabı, yeteri kadar halı, battaniye, halıfleks, nevresim takımı, yatak, yastık, yorgan, perde, gıda ve giyim malzemeleri ile mutfak eşyası verildi. İnsanlığı erdeme ulaştıracak, insanlığı kamil yapacak, öteki insana yardım yapmaktan geçer. Öteki insan için yardım yaparsa o kadar kamil ve erdemli insan seviyesine çıkar. Medeniyette böyle bir şeydir."
 
Açlık sınırının altında yaşayan vatandaşların sahipsiz bırakılmaması gerektiğini ifade eden Çelik, "Verilen sadaka sıkıntı ve belayı giderir. Bizler muhtaç ailelere yardımlarda bulunurken aslında kendi malımızı temizliyor ve sıkıntı, belaları kapımızdan uzaklaştırıyoruz. İnşallah yapılan bu yardımlar misafirlerimizin sıkıntılarına küçük de olsa bir derman olur. Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz. Önemli olan gönülden ve içten yapılmış olmasıdır. Bizler buradaki konuklarımızı bir komşunun diğer komşusunu misafir etmesi gibi görüyoruz. Nasıl ki bir komşumuzun evinde yangın çıksa hemen seferber oluyoruz, bu durum da ülke olarak bir komşumuzda meydana gelen olaylar karşısında zorda kalan Müslüman kardeşlerimize kucak açma gibi görüyoruz. İnşallah ülkelerindeki sıkıntılar da bir an önce sona erer de kendi ülkelerinde huzur içerisinde yaşamaya başlarlar." diye konuştu.
 
Yardımların ev ev dolaşılarak verildiğini belirten Çelik, destekte bulunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.
(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir