Bu vitaminin eksikliği Kovid-19'da ani ölüme neden olabiliyor
Hollanda ve Belçikalı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibi, K vitamininin yeni tip koronavirüsteki (Kovid-19) çifte önemine işaret ederek, eksikliğinin çeşitli komplikasyonlara yol açabileceği ve ani ölüme neden olabileceğine dikkat çekti.
Vücudun bu maddenin gerekli normunu koruması için, yağlı peynir, süt ve tereyağının yanı sıra daha fazla yeşil sebze tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bilim insanlarına göre, elastik lifleri tahribattan koruyan MGP proteininin aktivitesinden sorumlu K vitamininin eksikliği, Kovid-19'da daha ciddi akciğer hasarına yol açan önemli faktörlerden biri olmanın yanı sıra, vasküler esnekliğin azalmasına neden olan komplikasyonlara yol açabiliyor. Vücut, hasarı iyileştirmek için kan damarlarının duvarlarında kan pıhtıları 'oluşturuyor', bu durum kan dolaşımının bozulmasına ve hatta ani ölüme neden olabiliyor.