• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Hollanda'da polis şiddeti! Tazyikli suyla kadının kafa tasını kırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda genelinde yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) kısıtlamalarına karşı başlayan protesto gösterilerinde kayda geçen olaylar endişeye neden oluyor. Hafta başında gece saatlerinde sokaklara dökülen eylemciler zaman zaman polisle çatışmış; polis karakolları, korona test merkezleri ve devlet daireleri saldırıların hedefi olmuş, birçok mağaza ve dükkan eylemciler tarafından yağmalanmıştı. Eindhoven Belediye Başkanının "İç savaş yolundayız" şeklindeki açıklaması ülkedeki durumun vahametini ortaya koymuştu.

Yaklaşık 200 kişi gözaltına alındığı ve 15 kentte acil durum ilan edildiği Hollanda'da devam eden protestolarda bir gösterici kafasından aldığı darbeyle ağır yaralandı. Hollanda polisinin yoldan geçen bir kadın protestocuya tazyikli su sıkması üzerine kadın bir anda yere düştü. Başına isabet eden tazyikli su darbesiyle kadının kafatası çatladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde protestocu kadını ve bir diğer protestocuyu hedef alan bir tazyikli su aracının olaya neden olduğu görülüyor. Paylaşımı yapan sosyal medya kullanıcısı: "Kadın tehdit değildi, kafatasını kırdı. "Kocaman" ayı kostümü giyen adam "Silahım yok ama önemli bir sesim var" pankartı taşıyor." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir