• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
HÜDA-PAR`dan Bingöl`de Coşkulu Açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kurulduğundan bu yana kısa sürede tüm yurtta teşkilatlanma çalışmalarına giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Bingöl`de görkemli bir şekilde teşkilat binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki parti yetkilileri uzun bir araç konvoyu ile Diyarbakır`dan Bingöl`e geldi.
 
Bingöl halkı despotlara boyun eğmedi
Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, açılışa katılan halka teşekkür ederek, "Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Bingöl halkı bedel ödedi ve hala ödemeye devam ediyor. Neden bedel ödedi? İnancından, maneviyatından, dininden, imanından, İslam`dan, Müslümanlığından taviz vermediğinden dolayı bedel ödedi. 28 Şubat despotluklarına Bingöl halkı boyun eğmedi ve inşallah bundan sonra da boyun eğmeyecek" dedi.
 
Kardeşliği esas aldık
Parti olarak adaleti, hürriyeti ve dayanışmayı esas aldıklarını belirten Tasalı, "Çünkü inancımız bize bunu emrediyor. İnancımızın bize yüklemiş olduğu değerlerimizi ve insani değerlerimizi, inşallah Hür Dava Partisi prensip edinecek, bunlar için uğraş verecek. Bizim derdimiz ve davamız budur. Kıymetli Bingöllü kardeşlerimiz sizler siyasi olarak her zaman en doğru ve en iyi tercihinizi şimdiye kadar yaptınız ve bundan sonra da yapacaksınız inşallah" ifadelerini kullandı.
 
"Biz halkız, halk Hüda Par`dır"
Hiç kimsenin uzantısı olmadıklarını vurgulayan Tasalı, biz gücümüzü ve kaynağımızı Hira Nur mağarasında oku emriyle başlayan ayetin emriyle o ilahi kelamdan alıyoruz. Biz Amerika`ya, Batı`ya bağlı değiliz. Biz halkız halk da HÜDA PAR`dır. HÜDA PAR halkın ta kendisidir" şeklinde konuştu.
 
"Hak ve adalet taliplilerinin partisiyiz"
Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı`nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, milletin hak ve adalet taliplilerinin partisi olduklarını söyledi. Partilerinin davasının halkın hak, adalet, özgürlük ve kurtuluşu olduğunu belirten Yılmaz, "Bizler bu sorumluluğu üstlenirken uhrevi sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Bu dava Peygamberin, Şehitlerin, Alimlerin davasıdır. Bundan dolayı bizlerin bu yolda birbirimizi desteklemesi ve yükseltmesi gerekir. Böylece kendi hakkımızı, halkımızın hakkını, inancımızın hakkını zorbalardan ve zalimlerden alabilelim" dedi.
 
Halka hizmeti Hakk`a hizmet olarak biliyoruz
Teşkilatı Bingöl halkına emanet ettiklerini söyleyen Yılmaz, "Partimiz ve de Bingöl il teşkilatımız her zaman sizlerin hizmetinde olacaktır. Bizler sizlere, milletimize, halkımıza hizmeti hakka hizmet olarak biliyoruz. Partimizin, halkımızın partisinin açılışı hayırlı olsun. Rabbim, bizlere ve dolayısıyla sizlere güzel ve hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin" ifadelerini kullandı.
 
Bingöl halkının Şeyh Said`in davasına sahip çıktığı gibi HÜDA PAR`a da sahip çıkacağını söyleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, "Yolumuz uzun ve ciddi fedakârlıklar gerektiren bir yoldur. Siz değerli Bingöllüler, hak uğrunda çok fedakarlıklar göstermiş, hak için birçok ağır bedeller ödemişsiniz. Sizler Şeyh Said`in, Üstad Bediüzzaman`ın davasına sahip çıktığınız gibi inşallah bizim partimize de davamıza da sahip çıkarsınız" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından parti binasının açılışını gerçekleşirken parti yetkilileri, ziyarete gelen STK temsilcileri ve pati gönüllülerini parti binasında kabul ettiler.  
(Emrullah Araz, Nihat Kanat, Ahmet Cana, Salih Torak - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir