• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
`Siyasette Cambazlık Yapmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HÜDA-PAR Diyarbakır (Amed) il başkanlığı, Çınar`a (Xana Axpar) bağlı köylerin parti temsilcilerine yönelik parti çalışmaları ve yapılması gerekenler hususunda seminer verdi.
 
HÜDA-PAR İl Başkanı Vedat Turgut ile Nurullah Gülsever`in katıldığı seminerde, partinin teşkilatlanması ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.
 
İl Başkanı Vedat Turgut yaptığı konuşmada, 43 il ve 350 noktada teşkilatlanma çalışmalarını en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini ve çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.
 
Vedat Turgut, partiyi kurmadan önce birçok kesimle istişarede bulunduklarını ve siyasi alanda böyle bir partiye ihtiyaç duydukları için, kuruluş ve teşkilatlanma çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.
 
Yakın bir zamanda Diyarbakır il Teşkilatının, açılışının yapılacağını açıklayan Turgut, "İlçelerde de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakında Çınar ilçe başkanlığının açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Maksatlarının Allah rızası doğrultusunda çalışmak ve insanların zulümden kurtulması olduğunu, imkanlarının azlığına rağmen, Hz. İbrahim gibi hak uğrunda mücadele edeceklerini ve Allah`a dayanarak hizmetlerini yapacaklarını ifade eden Turgut, "Allah`u Teala`dan bu çalışmaları hayırlara vesile kılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Nurullah Gülsever ise yaptığı konuşmada, Müslümanlara göre siyasetin mazlumlar ile zalimler arasında bir hareket olduğunu, bu gerçeğe bakarak insanlara hangi vaatlerde bulunacaklarını belirleyeceklerini belirterek, "Biz mazlumların tarafında yer alıp zalimlere karşı muhalefet edeceğiz. Bütün zalimane fikir ve düşüncelere karşıyız ve reddediyoruz. Biz zulmün yerine adaleti vaad ediyoruz. Her türlü zulme karşıyız. En büyük vaadimiz halkımıza şimdiye kadar yapılan zulme karşı durmak olacaktır. Gücümüz yeterse adaleti tesis edeceğiz. Şimdiki siyasetçiler gibi cambazlık yapmayacağız. Olmayacak vaatlerde bulunmayacağız. Herkese adaletin eşit uygulanması için çalışacağımızı vaad ediyoruz`` dedi.
 
HÜDA- PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal`da, amaçlarının hakka ve insanlığa hizmet etmek olduğunu, her hal ve hareketimizin İslam`a uygun olması gerektiğini ve sadece Allah`ın rızasını gözeteceklerini dile getirip toplantıya katılanlara teşekkür etti ve Allah`tan kendilerine muvaffakiyet diledi.
 
Toplantı soru cevap bölümünden sonra sona erdi. (Vedat Aydın - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir