• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Çeçenistan`da Kadirov`un ilk hafızları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ÇEÇENİSTAN- On binlerce Çeçenistanlıyı gözünü kırpmadan katlederek Müslüman kadınların iffetine el uzatan Rusya kuklası Ramazan Kadirov, ölen ağabeyi Zelimhan Kadirov adına kendi köyü olan Hosi-Yurt`ta kurduğu hafızlık okulunun ilk mezunlarını verdiği öğrenildi. Kur`an-ı Kerim ezberlerini tamamlayan 41 kişinin sertifikalarının verildiği bildirildi.
 
Çeçenistan İslam Alimler Konseyi Başkanı ve Kadirov`un amcası olan Hoca-Ahmed Kadirov yaptığı açıklamada, öğretmenlerin yüksek becerilerinin ve öğrencilerin doyumsuz arzularının, kutsal çalışmalarındaki başarının en önemli faktörü olduğunu söyledi.
 
Hoca-Ahmed, "Ülkemizde ilk defa 41 öğrenci Kur`an`ı ezberledi ve hafızlık ünvanını kazandı. Bu olay tüm Çeçen halkı için Allah`ın büyük bir lütfudur. Ben yakın gelecekte bölgemizdeki hafız sayısının katlanarak artacağını düşünüyorum. Bizim her türlü imkanımız var! Bölgede İslam`ın kutsal çalışmaları için tüm koşullar oluşturulmuştur" şeklinde konuştu.
 
Hosi-Yurt`taki Zelimhan Kadirov hafız okulu ve Gudermes`teki Zayed Al Nahyan okulunun ilk mezunları onuruna verdiği akşam yemeği sonrası konuşan Ramazan Kadirov, mezun olan öğrencilere, Kur`an ezberleme konusundaki gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
"Biz çocuklarımıza İslam`ın kutsal Kitabı öğretmek için her şeyi yapacağız" çarpıtmasında bulunan Kadirov; "Biz hafızlık okulları inşa ediyoruz ve hafızlık okullarında okumaya ve dinlenmeye uygun koşullar yaratıyoruz. Çabalarımızın sonuç verdiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Bugün ezbere Kur`an bilen 61 çocuk mezun verdik. Bu tüm Çeçen halkı için Allah`ın bize vermiş olduğu büyük bir lütuftur. Ben, bu gençlerin diğerlerine bilgi aktararak fayda vereceğine inanıyorum" dedi.
Rus kuklası Ramazan Kadirov`un, Çeçen halkı nezdinde konumunu meşrulaştırmak için göz boyama taktiklerine başvurduğu ve hafızlık okullarını Rus zulmüne karşı direnen mücahidleri karalayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin`i bir "Kahraman" ve "Kurtarıcı" olarak göstermeyi amaçladığı yorumları yapılıyor.
 
Kukla Kadirov`un rejimi meşrulaştırmak için İslam`ı istismar ettiği ve Çeçenistan Alimler Konseyi Başkanı olan amcası Hoca-Ahmed Kadirov ile bu kirli amacına zemin hazırladığı söyleniyor.
 
Rusya`dan aktarılan büyük paralarla yetiştirilen rejimin zihniyetindeki alimleri, camilere ve okullara tayin eden Kadirov ve ekibi, Çeçen halkı gün geçtikçe daha fazla bataklığa sürüklüyorlar.
 
Yüksek binalar, eğlence merkezleri, spor kompleksleri inşa ederek gençleri tuzağa düşürmenin hesaplarını yapan Kadirov`un, işsizlikten bunalan Çeçen halkı için bir tane fabrika bile açmadığı biliniyor.
 
Bilindiği üzere Çeçenistan`da yolsuzluk, rüşvet, adam kaçırma, infaz ve göç en üst seviyede. Kadirov`u sadece rejimden beslenenlerin destekliyor. (Riyad Makayev-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir